Latvijā

Portāls "Manabalss" aicina parakstīt petīciju par Latvijas Krievu savienības aizliegšanu

© SputnikПартия Русский союз Латвии (РСЛ), а также общественные организации "Рабочий фронт Латвии" и Латвийский антифашистский и антинацистский комитет выразили протест действиям думы Огрского края, объявившей о сносе исторических памятников.
Партия Русский союз Латвии (РСЛ), а также общественные организации Рабочий фронт Латвии и Латвийский антифашистский и антинацистский комитет выразили протест действиям думы Огрского края, объявившей о сносе исторических памятников.  - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrisko iniciatīvu portāla pārstāvji aicina lietotājus parakstīt petīciju par politiskās partijas aizliegšanu.
RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Portālā manabalss.lv sākta parakstu vākšana par partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) darbības apturēšanu.
Iniciatīvas autors Gatis Auziņš stāsta, ka vēloties pamudināt likumdevējus "radīt precedentu un iedibināt sistēmu acīmredzami pretvalstisku politisko un citu darbību apturēšanai Latvijā".
Meitene ar krievu valodas mācību grāmatām  - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Latvijā
Nacistu argumentācija: LKS sašutusi par Latvijas prezidenta izteikumiem par krievu valodu
"Tas ir jāsāk ar Latvijas Krievu savienības (LKS) kā politiskās partijas darbības pārtraukšanu," uzskata iniciatīvas autors.
Pēc viņa domām, ar šo iniciatīvu savāktie paraksti būs pamats un atbalsts, lai rosinātu un panāktu LKS darbības pārtraukšanu.
"Vienlaikus ar lietu nosaukšanu īstajos vārdos – ka LKS nav demokrātijas daļa, bet gan demokrātijas ienaidnieku ierocis, šīs iniciatīvas īstenošana būs piemērs arī turpmākajām rīcībām, kā nosargāt Latvijas un Rietumu vērtības un vērsties pret to ienaidniekiem," teikts petīcijā.
Auziņa ieskatā, līdz ar LKS politiskās darbības aizliegšanu Latvijā ievērojami mazināsies Latvijas valstiskuma ienaidnieku spēja šķelt mūsu sabiedrību, svešas valsts – Krievijas – bruņoto spēku slavināšana, kara romantikas sludināšana – "9. maija kults".
Жители Риги 10 мая вновь возлагают цветы к памятнику Освободителям - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Latvijā
"Kā izskatās nacisms". Rīgā ieplānots mītiņš pret vietvaras soļiem 9. maijā
Vienlaikus portāla pārstāvji vēršas pie lietotājiem un aicina parakstīt petīciju. Viņi apliecināja, ka LKS pārstāvjiem nākotnē būs aizliegts publicēt portālā petīcijas. Līdzīgs lēmums pieņemts attiecībā pret visām Latvijā reģistrētajām organizācijām vai personām, par kurām portālam būs pamats domāt, ka viņi atbalsta prokrievisku pozīciju.
Pie tam uzsvērs, ka ManaBalss.lv joprojām nepublicēs iniciatīvas pret krievu likumīgajām tiesībām saglabāt un attīstīt savu kultūru valstī.
Kopš petīcijas publikācijas brīža to parakstījuši vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku.
Vienlaikus LKS aicina cilvēkus apmeklēt mītiņu pret varas patvaļu, kuras izpaudumi bija vērojami Uzvaras dienā, kad ziedus pie Uzvaras pieminekļa aizvāca ar traktoru. Protesta akcija notiks 13. maijā pl. 15:00 Rātslaukumā.
Ziņu lente
0