Latvijā

Nobijušies no atmiņas mēroga: Krievijas vēstniecība sašutusi par Rīgas domes zemiskumu

© SputnikЖители Риги 10 мая вновь возлагают цветы к памятнику Освободителям
Жители Риги 10 мая вновь возлагают цветы к памятнику Освободителям - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes lēmums ar buldozeriem novākt ziedus Uzvaras pieminekļa pakājē radījusi milzu sašutumu krievvalodīgo vidū – tikpat lielu kā iecere nojaukt pašu monumentu.
RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā sniedza komentāru par Rīgas domes lēmumu – tā likusi aizvākt visus 9. maijā pie Uzvaras pieminekļa noliktos ziedus. Krievijas diplomātu ieskatā, šāds solis liecina par bezgalīgu nekaunību.
"Esam sašutuši par Rīgas domes bezgalīgo nekaunību. Rītausmā svaigos ziedus sagrāba ar traktoru kā vecus atkritumus. Nobijās, ka būs redzams mērogs rīdzinieku piemiņai un pateicībai Karavīriem-Atbrīvotājiem. Bet daudzi taču nopirka ziedus par pēdējo naudu, ilgi nesa tos rokās pa Latvijas galvaspilsētas ielām, jo automašīnu stāvvieta un ielas pie monumenta bija slēgtas... Droši vien jūs nojaušat, kā tas saucas?! ¡No pasarán!" teikts diplomātiskās misijas komentārā.
Atgādināsim, ka 9. maijā pie Uzvaras pieminekļa izveidojās milzīga rinda – liels skaits cilvēku vēlējās nolikt ziedus, taču viņiem to liedza – buķetes savāca pašvaldības darbinieki, kuri pēc tam nesa ziedus pie monumenta. No rīta visas buķetes aizšķūrēja buldozers, tos izveda no laukuma. Nekas tamlīdzīgs agrāk nekad nav redzēts – ziedus parasti novāca, ka tie jau bija novītuši.
Rīgas mēra Mārtiņa Staķa padomnieks klāstija, ka uzņēmuma "Rīgas meži" darbības esot profesionālas un apstākļiem atbilstošas.
Обстановка у памятника Освободителям в Риге 9 Мая 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Foto
Rīdzinieki un pilsētas viesi godāja Atbrīvotāju piemiņu 9. maijā
Vakar, 10. maijā cilvēki atkal ar ziediem rokās atnāca pie Rīgas atbrīvotājiem veltītā monumenta Uzvaras parkā.
Latvijas Krievu savienība pēc mērijas zemiskā lēmuma izšķīrās par mītiņu. "Krievu savienība izsludina protesta mītiņu. Tas notiks sestdien, 15. maijā. Par laiku un vietu ziņosim vēlāk. Sazināsimies. Šajā naidīgajā pasaulē vien mēs paši varam aizsargāt savas tiesības un intereses!" teikts partijas ziņojumā sociālajos tīklos.
Rīgas domē strādājošā "Saskaņas" frakcija nosodīja domes vadības lēmumu un aicināja deputātus paust neuzticību Rīgas mēram Mārtiņam Staķim, pieprasot viņa atkāpšanos un aicina visus opozīcijas spēkus atbalstīt ārkārtas domes sapulcēšanu. Bijusī Rīgas vicemēre Anna Vladova paziņoja, ka mērs, kurš nespēj saglabāt pilsētā mieru, nav pelnījis vadīt Rīgu.
Situācija pie Uzvaras pieminekļa Rīgā, 2022. gada 9. maijā - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2022
Latvijā
Ziedu jūra pie Uzvaras pieminekļa un neredzēti drošības pasākumi
Ziņu lente
0