Pasaulē

Hersonas apgabala vadība uzskata, ka Ukrainas sairums ir neizbēgams

© Sputnik / Константин Михальчевский / Pāriet pie mediju bankasРоссийские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске
Российские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hersonas apgabala vadība paziņoja, ka Ukrainas valsts nesaglabās savas tagadējās robežas.
RĪGA, 10. maijs — Sputnik. UKrains kā valsts vairs nesaglabāsies savās pašreizējās robežās, paziņoja Hersonas apgabala militāri civilās administrācijas priekšsēdētāja vietnieks Kirils Stremousovs, vēsta RIA Novosti.
Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai veiltītās speciālās operācijas gaitā Krievijas karavīri pārņēmuši kontroli visā Hersonas apgabalā valsts dienvidos un Zaporožjes apgabala rajonu Azovas krastā. Reģionos izveidotas militāri civilās administrācijas, sākusies Krievijas telekanālu un radio retranslācija, tiek atjaunoti tirdznieciskie sakari ar Krimu.
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Ukrainu gaida sašķelšanās vairākās valstīs: tāds ir ASV politikas loģiskais iznākums
"Diemžēl tie, kas komandēja Ukrainu pēdējos trīsdesmit gadus, noveduši to līdz sabrukumam un iznīcībai. Tas jau ir neizbēgami – tas ir vien laika jautājums," Stremousovs teica sarunā ar RIA Novosti.
Pēc viņa vārdiem, Ukrainas dienvidaustrumi speciālās operācijas gaitā tiks atbrīvoti no nacistu varas, bet rietumu reģioni pāries Polijas sastāvā.
"No Rietumukrainas puses ieies Polija, kas tur būvēs savu valstiskumu. Es par to nešaubos, ņemot vērā Ukrainas vēsturi. Neviens neapstrīdēs to cilvēku viedokli, kuri paliks nacisti, neviens viņus tagad necentīsies mācīt un pārliecināt, - lai dzīvo ar Poliju," teica Stremousovs.
Viņš piezīmēja, ka daudzi Ukrainas centrālo un dienvidaustrumu apgabalu iedzīvotāji jau ir tikuši skaidrībā par to, ka demokrātija ukraiņu stilā – tas ir slēpts fašisms.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Солонников: Польша обдумывает, как обосновать присоединение Львова - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Video
Polija jau kārto ar ASV tiesības uz Ļvovu? Ukrainas sadalīšanas scenāriji
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0