Latvijā

Necilvēcīga izrīcība: KF vēstniecība Latvijā komentēja pieminekļa demontāžu Madlienā

© SputnikСнос памятника Освободителям в посёлке Мадлиена, 26 апреля 2022 года
Снос памятника Освободителям в посёлке Мадлиена, 26 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā apsūdz vietvaru par patvaļību un rīcību, kas pārkāpj visas starptautiskās tiesiskās saistības.
RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. 26. aprīlī Ogres novada Madlienas ciemā demontēts piemineklis, kas veltīts padomju karavīriem, kuri ziedoja savas dzīvības cīņās par ciema atbrīvošanu no vācu karaspēka Lielā Tēvijas kara laikā. Vietējā pašvaldība uzsvēra, ka laukakmens, kas kalpoja par pamatni monumentam, noderēšot ceļu būvdarbos.
Krievijas vēstniecība Latvijā nosauca šo rīcību par cinisku soli un paziņoja, ka neatstās šo izlēcienu bez atbildes.
"Mediji informēja, ka 2022. gada 26. aprīlī Ogres novada Madlienas ciemā vietējā pašvaldība patvaļīgi, pārkāpjot visas starptautiskās tiesiskās saistības, demontēja piemiņas akmeni "1944. gada 26. septembrī Padomju armija atbrīvoja Madlienu no vācu fašistiskajiem iebrucējiem." Ogres novada domes priekšsēdētājs E.Helmanis norādīja, ka šo monumentu plānots izmantot kā ceļu būves materiālu. Cinisma līmenis vienkārši pārkāpj visas robežas! Šis necilvēcīgais un nekādi nepamatotais izlēciens nepaliks bez pienācīgas atbildes, Krievija to noteikti ņems vērā, veidojot attiecības ar Latviju," teikts Krievijas vēstniecības paziņojumā.
11 апреля мэр Риги принял решение оградить территорию пямятника Освободителям Риги в Пардаугаве - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2022
Latvijā
Uzvaras pieminekļa remonts par tautas naudu: Rīgā gatavi izsludināt ziedojumu vākšanu
Ziņu lente
0