Latvijā

Jau pietrūkst pārtikas: mēneša laikā iedzīvotāju palīdzība ukraiņiem izsīkusi

© SputnikРижский центр поддержки граждан Украины в бывшем здании Рижского университета
Рижский центр поддержки граждан Украины в бывшем здании Рижского университета - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļiem no Ukrainas patlaban jau pietrūkst pārtikas produktu, lai arī nesen vēl noliktava bija pilna.
RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Latvijas iedzīvotāju vēlme un iespējas ziedot palīdzībai bēgļiem no Ukrainas pamazām izsīkst – biedrības "Tavi draugi" nesen vēl pilnajā noliktavā patlaban krājumu ir daudz mazāk nekā marta sākumā, vēsta Press.lv.
"Ir pagājuši divi mēneši. Mēs strādājam tajā pašā režīmā kā sākumā. Pat aktīvāk. Bet no ziedotāju puses mēs jūtam, ka šī iniciatīva, vēlme palīdzēt ir pieplakusi. Un par to arī liecina mūsu noliktavas atlikumi, kuru ir ļoti maz. Un arī izjūtam, ka vairs ne tik daudzi šoferi grib braukt uz Poliju, Ukrainu," stāstīja biedrības "Tavi draugi" brīvprātīgais Artūrs Kristlībs.
Беженцы из Мариуполя в пункте временного размещения, организованном МЧС ДНР в селе Безыменное - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Latvijā
Latvijā reģistrēti vairāk nekā 24 tūkstoši ukraiņu bēgļu, darba gaitas sākuši apmēram 1300
Lielākā daļa pārtikas paku patlaban tiek sadalītas ukraiņiem, kas pabalstus vēl gaida un vēl nestrādā, kuri nav tuvinieku vai brīvprātīgo izmitināti.
Viena no organizācijām, kas iesaistījusies palīdzības sniegšanas koordinēšanā Latvijā, ir biedrība "Latvijas Lauku forums".
"Tā iniciatīva apsīka, es teiktu, pēc kāda mēneša. Pirmais mēnesis bija tiešām ļoti intensīvi. Es nedomāju, ka tas ir saistīts ar pārtikas cenu kāpumu. Es domāju, ka vairāk cilvēki nogurst no tām ziņām. Pirmais bija tas šoks, kad gribas palīdzēt, bet mēs kā nevalstiskās organizācijas jau teicām, ka nedaudz vajag piebremzēt, nedaudz vajag spēkus pataupīt, jo tā palīdzības sniegšana būs ilga. Bet sabiedrībai gribas ātri un tūlīt reaģēt," norādīja biedrības koordinatore Aiva Apša-Ķīšeniece.
Купюры и монеты евро разного номинала. - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Latvijā
Piecdesmit eiro vietā – pieci: ziedojumi ukraiņu bēgļiem sarūk
Vēl brīvprātīgie un nevalstisko organizāciju pārstāvji prognozējuši, ka augs arī pieprasījums pēc vasaras apģērba.
Pagājušās nedēļas nogalē Latvijā reģistrēti 24 246 bēgļi no Ukrainasi, liecina Iekšlietu ministrijas dati. Darbu sameklējuši 1354 ukraiņi, vēstīja Valsts ieņēmumu dienests.
Kopš Krievijas militārās operācijas sākuma Ukrainā 18 360 ukraiņi saņēmuši uzturēšanās dokumentus, kas dāvā tiesības strādāt. Civilās aizsardzības komisijas Latvijas pašvaldībās izmitinājušas 9484 cilvēkus.
Ziņu lente
0