Latvijā

Piecdesmit eiro vietā – pieci: ziedojumi ukraiņu bēgļiem sarūk

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasКупюры и монеты евро разного номинала.
Купюры и монеты евро разного номинала. - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reģionos cilvēki ziedo aizvien mazākas naudas summas bēgļiem no Ukrainas.
RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Reģionālie palīdzības punkti ukraiņu bēgļiem pēdējā laikā sajūt ziedojumu trūkumu, stāsta Rus.lsm.lv.
Biedrības "Laiks jauniešiem" vadītājs Gints Jankovskis no Bauskas novada pastāstīja, ka novadā reģistrētajiem 3540 bēgļiem vajadzīgi apmēram 1500 eiro nedēļā. Taču pēdējā laikā ziedojumu daļa mazinās.
Украинский паспорт, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Baltijā
Darvas karote: daži ukraiņi Lietuvā ļaunprātīgi izmanto palīdzību bēgļiem
Vienlaikus ir pilnīgi pietiekami bēgļiem saziedoto apģērbu un trauku. Jūtams pārtikas produktu un higiēnas preču deficīts.
Arī Tukuma novadā izsīkst pārtikas produktu krājumi. Vietējā fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta pastāstīja: agrāk cilvēki ziedojuši pa 50 eiro, bet tagad summa sarukusi līdz pieciem eiro.
Dimanta uzskata, ka tamlīdzīgs kritums nav novērojams tāpēc, ka iedzīvotāji nevēlas palīdzēt, - vienkārši viņu pašu finansiālās iespējas ir ierobežotas.
Iepriekš vēstīts, ka mājokļu sarūpēšanai ukraiņu bēgļiem Latvijā būs vajadzīgi apmēram 30 miljoni eiro.
Це Европа? Почему европейцы больше не рады украинским беженцам - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Video
Tā ir Eiropa? Kāpēc eiropieši vairs nepriecājas par bēgļiem no Ukrainas
Novērtējot papildu izmitināšanas iespējas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija apkopojusi vietvaru informāciju par tām piederošajām ēkām. Latvijas IeM vērtē, ka esošajās ēkās var izmitināt apmēram 6,5 tūkstošus cilvēku, bet kapitālieguldījumu kopsumma sastādīs apmēram 30 miljonus. Piemēram, Rīgā, dzīvokļu iekārtošanai apmēram 1100 cilvēkiem būšot vajadzīgi 13,4 miljoni eiro, lai pielāgotu 250 bēgļiem Ogres meža tehnikuma kopmītnes, vajadzīgi 2,5 miljoni eiro.
Pašvaldībās, kur jau apkopoti dati par brīvajām ēkām, ziņoja, ka ēkas var izremontēt vai pielāgot laika periodā no viena mēneša līdz pusotram gadam. Piemēram, dienesta viesnīcu Ventspils novadā iespējams 30 darba dienu laikā pielāgot 60 cilvēkiem, bet dienesta viesnīcu Valmieras novadā 66 cilvēkiem – līdz nākamā gada oktobrim.
Kā papildu mājvietas tiek piedāvāts 741 dzīvoklis, 11 dienesta viesnīcas, četras kopmītnes, 14 skolas, divi internāti un sešas dzīvojamās mājas, kas ir pašvaldību īpašumā. Tāpat iespējams izmantot rehabilitācijas centrs, sanatorijas, tuberkulozes slimnīcu un Ozolmuižas ēku.
Слутишки — старообрядческая деревня в природном парке Даугавас локи в Науенской волости Даугавпилсского края Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Latvijā
Latvijas pilsētās izsīkst mājokļi bēgļiem. Lauki palīdzēs
Ziņu lente
0