Latvijā

Latvijā gatavi boikotēt preces Ukrainas dēļ

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasКрымский содовый завод
Крымский содовый завод - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsdienās pircējiem svarīga ne tikai preces kvalitāte, bet arī tās ražotāja viedoklis.
RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Divas trešdaļas iedzīvotāju Latvijā ir gatavi atteikties no preces vai pakalpojumi, ja nepiekrīt tās ražotāja vai pārdevēja viedoklim par notikumiem Ukrainā. Par to liecina aptauja, ko kompānija "Norstat" veica pēc aģentūras "A.W.Olsen & Partners" pasūtījuma.
Aptaujā 2022. gada aprīļa sākumā piedalījās 1008 respondenti 18-74 gadu vecuma grupā.
Vairāk nekā puse (53%) respondentu atzīmēja: lai sāktu vai turpinātu iegādāties preci vai pakalpojumu, viņiem ir svarīgi uzzinat, kāds ir noteiktās organizācijas viedoklis par notikumiem Ukrainā. 61% nepirks preci vai pakalpojumu, ja šim viedoklim nepiekrīt.
Tirdzniecības tīkla Mere veikals Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Latvijā
Daži veikali Latvijā nav atteikušies no Krievijas un Baltkrievijas precēm
"A.W.Olsen & Partners" partnere Olga Kazaka atgādināja, ka tikai pirms dažiem gadiem pārsvaru guvis noteikums "tikai bizness", un uzņēmumiem vajadzēja būt neitrāliem sociālajos jautājumos, lai nezaudētu daļu klientu. Tagad auditorijai ir svarīgas organizācijas vērtības – tās kļuvušas par svarīgu kritēriju gan klientu, gan darbinieku acīs. No organizācijām tiek sagaidīts aktīvs darbs vietējai sabiedrībai svarīgu sociālo problēmu risināšanā.
Pēc viņas vārdiem, 23% iedzīvotāju jau atteikušies no noteiktas preces vai pakalpojumus ražotāja viedokļa dēļ.
Iepriekš par atteikšanos no Krievijā un Baltkrievijā ražotām precēm ziņoja tīkli "Rimi" un "Maxima", pēc tam tiem pievienojās "Narvesen", "Elvi", "top!", "Citro", "Mego" un "Aibe", kā arī "Stockmann".
Tukšs naudas maks - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Cik maksā solidaritāte? Sankciju sekas Latvijas ekonomikai
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Торговый центр Максима в Мариямполе, Литва, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Latvijā
Maxima un Rimi atsakās no Krievijas un Baltkrievijas precēm
Ziņu lente
0