Krievijā

Maskava brīdina Ukrainu: jaunām diversijām sekos Kijevas atbilde

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasПлощадь Независимости в Киеве
Площадь Независимости в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Ukrainas diversiju mēģinājumi Krievijas teritorijā nebeigsies, par Krievijas armijas mērķiem kļūs lēmumu pieņemšanas centri, arī Kijeva.
RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Krievijas Bruņotie spēki vērsīs triecienu pa Kijevu, ja turpināsies diversiju mēģinājumi Krievijas teritorijā, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.
"Redzam Ukrainas bruņoto spēku mēģinājumus īstenot diversijas un triecienus pa objektiem Krievijas Federācijas teritorijā. Ja tamlīdzīgi gadījumi turpinasies, KF Bruņotie spēki vērsīs triecienu pa lēmumu pieņemšanas centriem, tostarp arī Kijevā, no kā Krievijas armija līdz šim atturējusies," paziņoja Konašenkovs.
Iepriekš kļuva zināms par vairākiem Ukrainas uzbrukumiem Krievijas pierobežas teritorijā, ieskaitot uzbrukumu naftas glabātavai, dzelzceļa bojājumi Balgorodas apgabalā, vairākkārtējas robežsardzes punktu apšaudes Kurskas agabalā.
Ģenerālis paziņoja, ka Mariupoles ostas teritorija ir attīrīta no ukraiņu nacionālistiem.
"Mariupoles pilsētā no nacistiskā formējuma "Azov" kaujiniekiem pilnībā atbrīvota jūras tirdzniecības osta. Atbrīvoti visi ķīlnieki, ko nacisti turēja kuģos ostā, arī ārvalstnieki. Pilsētā atlikušo ukrainas spēku un "Azov"* nacistu atliekas bloķētas, tām nav iespēju izrauties no ielenkuma," teica Konašenkovs.
Конашенков рассказал о подготовке Киевом очередной провокации в отношении России - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2022
Video
Kijeva gatavo provokāciju, lai apsūdzētu Krieviju masu slepkavībās
Saskaņā ar AM informāciju vakar ar precīzajiem ieročiem likvidēti 36 pretinieka objekti, ieskaitot divas remonta bāzes un divas raķešu un artilērijas bruņojuma noliktavas, pieci 24. atsevišķās mehanizētās brigādes atbalsta punkti, Nacionālās gvardes 15. pulka komandpunkts, 128. kalnu trieciena brigādes štābs un degvielas noliktava.
Krievijas operatīvi taktiskā aviācija likvidēja desmit militārās infrastruktūras objektus, ieskaitot vadības punktu, trīs raķešu un artilerijas bruņojuma noliktavas un sešus militārās tehnikas koncentrācijas rajonus.
Konašenkovs pastāstīja, ka specoperācijas laikā likvidētas 130 lidmašīnas, 103 helikopteri, 244 zenītraķešu kompleksi, 447 bezpilota lidaparāti, 2173 tanki un citas bruņumašīnas, 243 reaktīvās zalves uguns sistēmas, 937 artilērijas ielārtas un mīnmetēji, kā arī 2082 speciālās militārās autotehnikas vienības.
Pie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete Tochka U - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Ukraina izmantojusi aizliegtu bruņojumu Doņeckas apšaudei. Gājuši bojā civiliedzīvotāji
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
* Pret grupējuma kaujiniekiem Krievijā ierosināta krimināllieta
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Pasaulē
Krievijas rīcībā nonākuši dokumenti ar Kijevas plāniem martā uzbrukt Donbasam
Ziņu lente
0