Latvijā

Rutube atteicies bloķēt telekanālus pēc Latvijas lūguma

© Rutube / Screenshot: Россия 24Скриншот страницы "Россия 24" на Rutube
Скриншот страницы Россия 24 на Rutube - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas videohostings "Rutube" neieviesīs ģeobloku Krievijas telekanālu retranslācijai saskaņā ar Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes prasību.
RĪGA, 14. aprīlis — Sputnik. "Rutube" moderācijas dienests saņēmis Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) prasību ieviest ģeobloku telekanālu "Rossija RTR", "Rossija 24" un "TV Centr International" (TVCI) programmu retranslācijai Latvijas teritorijā. Ja ģeobloks netiks ieviests, NEPLP "novērtēs nepieciešamību" ierobežot piekļuvi "Rutube", vēstīja padome.
Krievijas videohostings paziņoja, ka neplāno ieviest ierobežojumus Krievijas telekanālu izplatīšanā.
Фрагмент украинской ракеты Точка-У возле Дома правительства в Донецке - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Viedoklis
Rietumu mediju žurnālistikas līmenis samaitājies līdz pēdējam
"Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem ir tiesības uz piekļuvi objektīvai informācijai par notikumiem Krievijā un pasaulē. Mēs uzskatām, ka mēģinājumi bloķēt Krievijas medijus pārkāpj krievvalodīgo iedzīvotāju tiesības, un tas ir pretrunā ar Eiropas preses brīvības hartu. Tajā norādīts: "Preses brīvība ir vitāli nepieciešama demokrātiskai sabiedrībai. Katras valdības pienākums ir atbalstīt, aizsargāt un cienīt jebkurus medijus visā to daudzveidībā, kā arī to politiskās, sociālās un kultūras misijas. Katras valsts sabiedrībai ir jānodrošina brīva piekļuve visiem nacionālajiem un ārvalstu medijiem un informācijas avotiem," teikts Rutube komentārā.
Eiropas preses brīvības hartu izstrādājuši 46 vadošo Eiropas mediju redaktori no 19 valstīm un pieņemta 2009. gada 25. maijā Hamburgā.
Iepriekš Sputnik Latvija informēja, ka pēdējā laikā Latvijā ierobežots liels skaits Krievijas mediju. To starpā bloķētas vietnes rbc.ru, mail.ru un 1tv.ru, aizliegta Krievijas telekanālu "NTV Serial", "NTV Stil" un "NTV Pravo". Iepriekš aizliegti 18 kanāli: "TNT-Comedy", "TNT 4", "TNT4 International", TNT, "TNT Music", "Pyatnica International", "KHL TV", "Kinopremiera", "Kinoksvidaniye", "Muzhskoje kino", "La-minot TV", "Avto Plus – Telekanal Avto Plus", "Nostalgya", "Zhivi!", "Kto est kto", "Malish TV", "Russkaya noch", "Zee TV".
Iepriekš NEPLP aizliedza Krievijas televīzijas kanāla "RBK" retranslāciju valsts teritorijā. Pieņemts lēmums apturēt arī programmas "Belarus 24" apturēšanu Latvijā, kā arī par kanālu "PBK Estonia" un "PBK Litva" retranslācijas licenču atsaukšanu. Šie kanāli pārtraukuši darbu no 2. marta.
Телевизионный пульт и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 23.10.2021
Latvijā
"Pseidobrīvības maskas ir norautas": KF vēstniecība Latvijā par PBK licences anulēšanu
Ziņu lente
0