Video

Kur meli, kur – patiesība? Bijušais Ukrainas drošībnieks stāsta par Medvedčuka arestu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No stāsta par Viktoru Medvedčuku nepārprotami vīd britu specdienestu "ausis", un Ukrainas varasiestāžu netīrās darba metodes, paziņoja Ukrainas drošības dienesta bijušais darbinieks.
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis publicēja fotogrāfiju – opozīcijas partijas līderim Viktoram Medvedčukam līdzīgu cilvēku, nomocītu, karavīra formastērpā un rokudzelžos. Zeļenskis atklāja, ka politiķis aizturēts pēc mēģinājuma pamest Ukrainu.
Vēlāk Kijeva nāca klajā ar ierosinājumu Krievijai apmainīt Medvedčuku pret sagūstītajiem ukraiņu kareivjiem. Kremlis norādīja, ka politiķis nav ne Krievijas pilsonis, ne speciālās militārās operācijas dalībnieks, turklāt nav zināms, vai pats Medvedčuks vēlētos Krievijas iejaukšanos viņa liktenī.
Kur stāstā par Medvedčuku ir patiesība, kur – meli? Kāpēc Kijeva tagad nolēmusi izspēlēt opozīcijā strādājošā politiķa kārti? Kāpēc no stāsta par Viktoru Medvedčuku nepārprotami vīd britu specdienestu "ausis"? Kā var novērtēt EDSO misijas rīcību – tās pārstāvji nodeva Ukrainai ziņas par Krievijas un Donbasa republiku spēku pozīcijām? Kas noticis ar Ukrainas BS kareivju morālo spēku, ņemot vērā ziņas par to, ka gūstā padevušies vairāk nekā tūkstoš jūras kājnieki? Kādas vēl diversijas, kādas informatīvi psiholoģiskas provokācijas gaidāmas no Kijevas režīma?
Uz šiem un citiem Sputnik jautājumiem atbildēja Ukrainas drošības dienesta bijušais apakšpulkvedis, Izmeklēšanas centra UkrLeaks dibinātājs, Vasilijs Prozorovs.
Ziņu lente
0