Pasaulē

Sankcijas pret Krieviju var atstāt ASV bez kodoltermiskā reaktora

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Pāriet pie mediju bankasРеактор АЭС, архивное фото
Реактор АЭС, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu mediji konstatēja, ka pret Krieviju ieviestās sankcijas apdraud kodoltermiskā reaktora izstrādes procesu.
RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Ierobežojumi, ko Vašingtona ieviesusi pret Krieviju, var kaitēt plāniem par kodoltermiskā reaktora izstrādāšanu ASV, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Axios.
Saskaņā ar izdevuma rīcībā esošo informāciju, kompānija "Commonwealth Fusion Systems" (CFS), kas nodarbojas ar šo projektu, var saskarties ar grūtībām augstas temperatūras supravadītāju piegādes jomā. Lieta tāda, ka to galvenais ražotājs ir Krievijas uzņēmums "SuperOx", un, ņemot vērā masveida boikotu, ko sarīkojuši ārvalstu uzņēmumi pēc specoperācijas Ukrainā, šī sadarbība tāpat ir apdraudēta.
Строящаяся БелАЭС - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Pasaulē
Gāzes cenas uzspiež: desmit ES valstis atbalsta kodolenerģētikas attīstību
CFS pārstāve Kristena Kallena atteikusies apstiprināt vai noliegt, ka amerikāņi pārtrauks iepirkumus. Viņa atzīmēja, ka jau pirms situācijas saasināšanās kompānija diversificējusi supravadītāju piegādes, turklāt krīze aktualizējusi šos pasākumus, vēsta Axios.
Vienlaikus CFS uzsvēra, ka patlaban reaktoru enerģētiskās efektivitātes sasniegšanas termiņi nemainās: plānots līdz 2025. gadam sasniegt pozitīvu bilanci.
24. februārī Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Pēc tam rietumvalstis izsludināja plašus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, vispirms – banku sektorā un augsti tehnoloģiskas produkcijas jomā. Daudzi zīmoli paziņoja, ka pārtrauc darbu valstī.
Kremlis konstatēja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Taču valdība uzsvēra, ka bija gatava tamlīdzīgam scenārijam un visas sociālās saistības tiks izpildītas.
Ziņu lente
0