Politika

ASV asiņainā politika novedusi pie krīzes Ukrainā

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasСекретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Drošības padomes sekretārs uzsver, ka ASV nepārdomātā un asiņainā politika novedusi pie situācijas Ukrainā.
RĪGA, 2. aprīlis – Sputnik. Situācija Ukrainā ir tikai viens no ASV nepārdomātās un asiņainās politikas traģiskajiem rezultātiem. Savienotās Valstis grūž cilvēci pretī globālai katastrofai, paziņoja Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, vēsta RIA Novosti.
"Situācija Ukrainā ir tikai viens no ASV nepārdomātās un asiņainās politikas traģiskajiem rezultātiem. Amerikāņi ilgus gadus mērķtiecīgi apspieduši neatkarīgās valstis par labu savām ģeopolitiskajām un finansiālajām interesēm, centās graut pasaules kārtību, kas izveidojās pēc Otrā pasaules kara beigām, kā arī ANO sistēmu," Patruševs uzsvēra sarunā ar savu kolēģi no Alžīrijas Nuredinu Makri.
Magnāts un filantrops Džordžs Soross - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Viedoklis
Džordžs Soross pieprasa varu pār pasauli
Saskaņā ar Drošības padomes sekretāra vārdiem, jaunu spēka un pasaules attīstības centru parādīšanās izraisīja augošu ASV neapmierinātību, tās pūlējās saglabāt savu hegemoniju visiem spēkiem. Šī mērķa sasniegšanai amerikāņi vienmēr ir kurinājuši karus citos pasaules reģionos, atgādināja Patruševs. Nesenā pagātnē tas notika Dienvidslāvijā, Irākā, Afganistānā, Lībijā, Sīrijā, viņš uzsvēra. Rezultātā dzīvības zaudējuši simtiem tūkstošu cilvēku, miljoniem devušies bēgļu gaitās.
"Tagad, kad ASV ārējais parāds pārsniedzis 30 triljonus dolāru, Amerika sākusi grūzt cilvēci pretī globālai katastrofai," norādīja Patruševs.
Ziņu lente
0