Krievijā

Ukrainas helikopteri apšaudīja naftas bāzi Belgorodā

© Sputnik / Пресс-служба МЧС РФ / Pāriet pie mediju bankasПожар на нефтебазе в Белгородской области
Пожар на нефтебазе в Белгородской области - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deg astoņi degvielas rezervuāri ar diviem tūkstošiem kubikmetru degvielas un benzīnas, pastāv risks – ugunsgrēks var pārmesties uz astoņām pārējām tvertnēm.
RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Naftas bāzē Belgorodā izcēlies ugunsgrēks pēc Ukrainas Bruņoto spēku helikopteru aviācijas trieciena, stāsta RIA Novosti.
Šorīt Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs informēja, ka naftas bāzē Belgorodā izcēlies ugunsgrēks, kura rezultātā cietuši divi uzņēmuma darbinieki.
Belgorodas mērs Antons Ivanovs precizēja, ka sprādziena vietā strādājušie naftas bāzes darbinieki nav cietuši.
Gubernators Gladkovs apliecināja, ka iedzīvotājus nekas neapdraud, pilsētai ir pietiekami resursi, lai uzgunsgrēku likvidētu. ĀSM darbinieki cenšas lokalizēt ugunsgrēku pēc iespējas ātrāk. Tuvējo ielu iedzīvotāji evakuēti un varēs atgriezties mājās tiklīdz glābēji noslāpēs liesmas.
Vēlāk Gladkovs pavēstīja: ugunsgrēks naftas bāzē izcēlies Ukrainas helikopteru uzbrukuma rezultātā.
"Ugunsgrēks naftas bāzē izcēlies Ukrainas Bruņoto spēku divu helikopteru aviācijas uzbrukuma rezultātā, kuri ienāca Krievijas teritorijā nelielā augstumā. Upuru nav," reģiona vadītājs paziņoja savā kanālā Telegram.
Reģiona ārkārtas dienesti informēja, ka deg astoņi rezervuāri ar degvielu un benzīnu – divi tūkstoši kubikmetru. Pastāv risks, ka liesmas varētu pāriet pie astoņām pārējām tilpnēm. Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti 105 cilvēki, 31 tehnikas vienība un ugunsdzēsēju vilciens.
Kompānija "Rosņeftj", naftas bāzes īpašnieks, informēja, ka personāls ir evakuēts, upuru nav.
Degvielas deficīts ugunsgrēka rezultātā Belgorodā nav gaidāms, kompetentie speciālisti maina loģistikas piegādes DUS, informēja Gladkovs.
Ziņu lente
0