Pasaulē

Mediji: Baidens pasludinājis sevi par Eiropas glābēju un piekrāpis

© Sputnik / Павел Бедняков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 31.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums "Politico" stāsta, kā ASV prezidents Džo Baidens paziņojis, ka glābšot Eiropu.
RĪGA, 31. marts — Sputnik. ASV prezidents Džo Baidens pasludinājis, ka glābšot Eiropu no enerģētiskās atkarības no Krievijas, taču nebūs nemaz tik vienkārši ātri palielināt sašķidrinātās dabasgāzes piegādes Eiropai, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Politico".
Raksta autors atgādināja, ka iepriekš ASV līderis paziņojis: Vašingtona ir gatava palīdzēt ES atbrīvoties no atkarības no Krievijas degvielas. Pie tam Savienotās valstis un Eiropa nosprauduši mērķi papildus piegādāt Eiropas tirgū 15 miljardus kubikmetru – 15% no kopējā gāzes patēriņa ES.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Pasaulē
Eiropieši nevēlas upurēt, lai "sodītu" Krieviju
Taču augstu stāvoša amerikāņu amatpersona, uz ko atsaucas Politico, konstatēja, ka nebūs vienkārši piegādāt tādu apjomu izejvielu: nāksies pārliecināt Āziju atteikties no jau rezervētajām piegādēm, lai nosūtītu SDG uz Eiropu.
Starptautiskā enerģētikas aģentūra ir pārliecināta: ja ES "pievilks siksnu" un pēc iespējas ātrāk ieviesīs atjaunīgos enerģijas avotus, atkarību no Krievijas gāzes šogad izdosies samazināt vienīgi par trešo daļu, nevis par divām trešdaļām, kā uzskata Brisele.
24. februārī Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Pēc tam rietumvalstis izsludināja plašus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, vispirms – banku sektorā un augsti tehnoloģiskas produkcijas jomā. Daudzi zīmoli paziņoja, ka pārtrauc darbu valstī.
Kremlis konstatēja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Taču valdība uzsvēra, ka bija gatava tamlīdzīgam scenārijam un visas sociālās saistības tiks izpildītas.
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Pasaulē
Ungārija neatbalsta ierosinājumu uzlikt sankcijas Krievijas energoresursiem
Ziņu lente
0