Latvijā

"Maxima" tīkls Latvijā atsakās pārdot avīzi ar Zeļenska fotogrāfiju

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие нового торгового центра "Акрополь" в Риге
Открытие нового торгового центра Акрополь в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Andrejs Kozlovs apgalvo, ka "Maxima" tīkls uzņēmies cenzora lomu un atteicies izplatīt avīzi ar Zeļenska fotogrāfiju pirmajā lapā.
RĪGA, 23. marts — Sputnik. Veikalu "Maxima" tīkls atteicies pieņemt tirdzniecībai iknedēļas izdevumu "Vesti", kura pirmajā lapā redzams Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska portrets, vēsta izdevējs, Rīgas domes deputāts Andrejs Kozlovs.
Deputāts nepastāstīja, kādus argumentus izmantojis tirdzniecības tīkls, taču viņam tā šķiet cenzūras izpausme, kas Latvijā ir aizliegta atbilstoši Satversmes 100. pantam, vēsta Press.lv.
Uzvaras piemineklis Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Latvijā
Slēgt un aizliegt! Nacionālisti ķērušies pie darba
Kozlovs paziņoja: ja "Maxima" vadība tādējādi nolēmusi paust savu prokrievisko viedokli, tā varētu izvēlēties citu ceļu pozīcijas demonstrācijai.
Jāpiebilst, ka līdz ar Krievijas speciālās operācijas sākumu Ukrainā tagad ir vienkārši bīstami Latvijā paust atbalstu Maskavai – jau ierosināti seši kriminālprocesi, ko izmeklē Valsts drošības dienests. Aizdomās turamā statuss piešķirts sešiem cilvēkiem, pret vienu ierosināta krimināllieta. Aizturēti divi cilvēki.
Viena no lietām ierosināta pret sievieti, kas aizturēta pie Brīvības pieminekļa leģionāru piemiņai veltītā pasākuma laikā 16. martā. Viņai piešķirts aizdomās turamās statuss, drošības līdzeklis nav saistīts ar brīvības atņemšanu.
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Latvijā
LKS deputāts lūdz VDD pārbaudīt iespējamu naida kurināšanu Levita izteikumos
9. martā tiesa arestēja Aivi Vasiļevski, vienu no garīgās attīstības un dziedniecības centra "DVS Urantija" pārstāvjiem, kurus apsūdz par atbalstu Krievijas operācijai Ukrainā. Televīzijas raidījums "De facto" ziņoja, ka starp četriem centra pārstāvjiem ir Aivja tēvs, dziednieks Ventis Vasiļevskis.
Nesen kļuva zināms, ka aizturēts YouTube kanāla "Ieroču vēsture" autors Kirils Fjodorovs. Blogerim inkriminēti vairāku Krimināllikuma pantu pārkāpumi – nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšana, kā arī genocīda, noziegumu pret cilvēcību, noziegumu pret mieru, kā arī kara noziegumu attaisnošana. Ziņas par viņa pārkāpumu raksturu netiek sniegtas, taču, saskaņā ar esošo informāciju, blogeris nonācis VDD redzeslokā viņa ierakstu prokrieviskā rakstura dēļ.
Ziņu lente
0