Politika

Kremlī novērtēja Krievijas prezidenta tikšanās iespēju ar Zeļenski

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Dmitrija Peskova vārdiem, virzīšanas pakāpe sarunās neatbilst Ukrainas puses situācijas attīstības dinamikai.
RĪGA, 22. marts - Sputnik. Krievijas un Ukrainas sarunu gaitā netika izstrādātas vienošanās, ko varētu fiksēt Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vladimirs Zeļenskis tikšanās laikā, paziņoja Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
"Lai sāktu runāt par divu prezidentu tikšanos, vispirms jāizdara mājasdarbs, proti, jārīko sarunas un jāsaskaņo to rezultāti," RIA Novosti citē Peskova vārdus.
Улица Křižíkova в Праге, Чехия - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Čehija izsniegusi vairāk nekā 200 000 vīzu bēgļiem no Ukrainas
Kremļa spīkers atzīmēja, ka pagaidām sarunas nav virzījušas uz priekšu.
Pēc viņa teiktā gatavība saturīgam darbam Krievijai ir daudz lielāka nekā ukraiņiem.
"Virzīšanas pakāpe sarunās, šķiet, nav tāda, kā gribētos, nedz tāda, kādu prasa situācijas attīstības dinamika ukraiņu pusei. Vēlreiz atkārtoju, ka salīdzinājumā ar ukraiņiem, Krievija demonstrē daudz lielāku gatavību strādāt ātri un saturīgi," sacīja Peskovs.
Kremļa spīkers aicināja starptautisku sabiedrību pamudināt Ukrainas valdību konstruktīvām sarunām ar Krievijas Federāciju.
Украинские военнослужащие на мосту в Киеве, 25 февраля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Ukrainas nacionālisti notur teju septiņus tūkstošus ārzemnieku
"Šajā situācijā katram, kurš var, jāizmanto sava ietekme uz Kijevu, lai veicinātu šo sarunu piekāpību un padarītu tās konstruktīvākas... Mēs esam pateicīgi visām tām valstīm, kuras demonstrē savu vēlmi sekmēt šo sarunu procesu," norādīja Peskovs.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Zaharova atbildēja uz Vācijas aicinājumu ēst mazāk gaļas cīņai pret Krieviju
Ziņu lente
0