Pasaulē

Krievija gatavo atbildi uz Rietumu sankcijām: sekas būs neatgriezeniskas

© Sputnik / Алексей МайшевМосковский Кремль и здание МИД РФ
Московский Кремль и здание МИД РФ - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā gatavo atbildi uz bezprecedenta pēc sava mēroga, turklāt neleģitīmām no starptautisko tiesību viedokļa ASV un ES sankcijām.
RĪGA, 21. marts - Sputnik. Krievijas ĀM Pirmā Eiropas departamenta direktors Aleksejs Paramonovs paziņoja, ka, reaģējot uz bezprecedenta pēc sava mēroga, turklāt neleģitīmām no starptautisko tiesību viedokļa ASV un ES sankcijām, Maskava gatavo atbildes pasākumus, ziņo RIA Novosti.
Paramonovs uzsvēra, ka Maskavas atbilde ir piespiesta, jo sankcijas nebija Krievijas izvēle, toties šīs atbildes sekas būs neatgriezeniskas.
Rīgas domes akcija Ukrainas atbalstam - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
Eiropa pārvēršas par Ukrainu. Ko darīt Krievijai?
"Sankcijas nav mūsu izvēle. Negribētos, lai Francijas ekonomikas ministra Bruno Lemēra izteikumu loģika, kurš izsludinājis Krievijai "totālo finanšu un ekonomisko karu", atrastu sekotājus Itālijā un izraisītu attiecīgo neatgriezenisko seku vilni," uzsvēra Paramonovs.
Atgādinām, ka vairākas Rietumvalstis ieviesušas jaunas sankcijas pret Krievijas Federāciju Ukrainas dēļ. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievijas atturības un vājināšanas politika ir Rietumu ilgtermiņa stratēģija, bet sankcijas radījušas nopietnu triecienu visai pasaules ekonomikai. Viņš noradīja, ka Rietumu galvenais mērķis ir pasliktināt dzīvi miljoniem cilvēku.
Turklāt Putins pauda, ka ASV un Eiropas Savienība faktiski pasludinājusi defoltu attiecībā uz saistībām pret Krieviju, iesaldējot tās valūtas rezerves. Viņš piebilda, ka esošie notikumi pārvelk svītru Rietumu globālai dominēšanai gan politikā, gan ekonomikā.
Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Pasaulē
Ekonomiste paskaidroja, bez kādām Krievijas precēm Rietumi neizdzīvos
Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs arī paziņoja, ka Krievija spēs izdzīvot pat šādu sankciju spiedienā. Viņš stāstīja, ka Krievija izstrādā ekonomisko kursu, pielāgojoties pašreizējiem apstākļiem.
"Pēdējam sankciju raundam patiesībā ir bezprecedenta raksturs un, kā teica prezidents Putins, pēc Krievijas Federācijai uzlikto sankciju skaita mēs esam čempioni — vairāk nekā pieci tūkstoši individuālo sankciju. Tas ir gandrīz divreiz vairāk, nekā bija ieviests pret Ziemeļkoreju un Irānu," uzsvēra ministrs.
Ziņu lente
0