Video

Trofejas no Rietumiem: Donbasa spēki saņēmuši UBS atņemtos kompleksus Javelin un NLAW

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas karavīri nodevuši LTR un DTR vienībām rietumvalstu prettanku raķešu kompleksus Javelin un NLAW – tās ir trofejas, ko pametuši Ukrainas formējumi.
Donbasa neatkarīgo republiku karavīri jau mācās lietot trofeju ieročus, kas atņemti Ukrainas Bruņotajiem spēkiem. Darbam ar Rietumu ieroču sistēmām izstrādātas instrukcijas krievu valodā. DTR un LTR Tautas milicija plāno pielietot jaunos kompleksus republiku aizsardzībai no nacionālistiem.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0