Pasaulē

KF Valsts domes deputāte: diplomātu izraidīšana no Baltijas valstīm ir diversija

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts domes deputāte Marija Butina
Krievijas Valsts domes deputāte Marija Butina - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāte Marija Butina, komentējot diplomātu izraidīšanu no vairākām Eiropas valstīm, nosauca šo pasākumu par diplomātisku diversiju.
RĪGA, 19. marts – Sputnik. Krievijas Valsts domes Starptautiskās komitejas locekle Marija Butina, sarunā ar RIA Novosti, komentējot diplomātu izraidīšanu no vairākām Eiropas valstīm, nosauca šo pasākumu par diplomātisku diversiju, jo Rietumu sankcijas sevi izsmēlušas un vajadzīgi jauni spiediena instrumenti.
Iepriekš vēstīts, ka Baltijas valstis nolēmušas izraidīt virkni Krievijas vēstniecību darbinieku. Latvija un Igaunija informēja, ka tiek izraidīti trīs diplomāti, Lietuva nolēmusi izraidīt četrus diplomātus, Bulgārija pasludinājusi par persona non grata 10 diplomātus no Krievijas.
"Šīs valstis izsmēlušas ekonomiskās sankcijas, kas smagi skar pašu Eiropu, un vienkārši nezina, ko izdomāt. Tikuši līdz mūsu diplomātiem, un tas ir visu starptautisko tiesību normu un principu kliedzošs pārkāpums. Tas ir nekrietni," teica Butina.
Viņa konstatēja: šo soļu pamatā ir apsvērums, ka ekonomiskie pasākumi Eiropas valstīm ir pārlieku jutīgi, tāpēc tur "sākuši nodarboties ar tādām diplomātiskām diversijām".
"Esmu pārliecināta, ka mēs tam pievērsīsim uzmanību. Mūsu kolēģi izvērtēs atbildes pasākumus. Grūti teikt, vai tie būs simetriski. Ārlietu ministrija, domāju, izskatīs situāciju kompleksā. Tas, ko mēs tagad vērojam, ir agonija, sapratne, ka bez Krievijas nekas neiznāks," piebilda Butina.
Ziņu lente
0