Pasaulē

Amerikāņi asi uzbruka Zeļenskim pēc viņa vārdiem par trešo pasaules karu

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeUkrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"The Hill" lasītāji asi kritizēja Ukrainas prezidenta izteikumus par trešo pasaules karu.
RĪGA, 19. marts — Sputnik. Amerikāņu izdevuma "The Hill" lasītāji bija sašutuši par Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska izteikumiem, - intervijā telekanālam NBC viņš paziņoja, ka trešais pasaules karš, "domājams, jau sācies", vēsta RIA Novosti.
Daudzi The Hill lasītāji tādam viedoklim nepiekrita – viņu ieskatā Zeļenskis patlaban pūlas sakurināt tādu konfliktu.
"Tas noteikti nav domāts man – piedalīties kodolkarā par bijušās PSRS teritoriju," uzskata Divorced Father of 3.
"Vai tiešām tikai man ir apnicis, ka tas puisis mēģina ievilkt mūs trešajā pasaules karā? Maskavas un Kijevas starpā izveidojusies sarežģīta situācija, zelta vidusceļš būtu Ukrainas neitrāls statuss," uzskata Jose Garcia.
"Nav nekāda trešā pasaules kara. Sākusies konfrontācija Krievijas un Ukrainas starpā. Daudzi var pusēm sniegt kādu atbalstu, tomēr konflikts izcēlies tikai starp abām šīm valstīm," atgādināja Pierric Invicuña.
"Tam klaunam vajadzīga psihiatra palīdzība, bet amerikāņi viņam vēl tic," piebilda dgoldtech.
"Tas puisis pārvērtē Ukrainas nozīmi. Taču mēs nedomājam karot par to trešajā pasaules karā," paskaidroja Procyon Rebel One.
"Notikumi Ukrainā ir šausminoši, tomēr nevajag ievilkt tajos visu pasauli. Zeļenskis it kā liek saprast: ja viņš ies dibenā, vilks sev līdzi visu pasauli," konstatēja Pat.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Уничтоженная военная техника Вооруженных сил Украины в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Viedoklis
Ukraina nestājas NATO, kas mēģina iegūt Ukrainu
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Karadarbības fonā daudzviet veidojas humanitārā katastrofa. Krievijas AM norāda – pie tās vainojams Kijevas režīms, kas atsakās saskaņot humanitāro koridoru darbu. Turklāt, saskaņā ar resora datiem, vietējie nacionālisti bieži vien neļauj civiliedzīvotājiem evakuēties un izmanto viņus kā "dzīvo vairogu".
Ziņu lente
0