Krievijā

Kur tiks novirzīta nepārskaitītā iemaksa par Krievijas dalību Eiropas Padomē

© Sputnik / Роман Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин
Председатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums par Krievijas izstāšanos jau pieņemts, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iesniedza attiecīgu paziņojumu organizācijas ģenerālsekretārei.
RĪGA, 16. marts — Sputnik. Nauda, ko Maskava šogad nav pārskaitījusi Eiropas Padomei, tiks novirzīta pilsoņu problēmu risināšanai, raksta savā Telegram kanālā Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins.
"Krievija bija viens no pieciem lielākiem sponsoriem. Šogad mūsu valsts nepārskaitīja Eiropas Padomei iemaksu 4,2 miljardu rubļu apmērā – nauda, kas nepieciešama sankciju apstākļos. Tā tiks novirzīta mūsu pilsoņu problēmu risināšanai, ekonomikas atbalstam," teikts publikācijā.
Volodins atzīme, ka pēc Krievijas izstāšanas Eiropas Padome ir zaudējusi jebkādu jēgu.
"Visu pēdējo laiku tā veltīja Krievijai, tās kritikai, pārmetumiem, spiedienam, paziņojumiem un rezolūcijām. Bez mūsu valsts kolēģiem no Eiropas Padomes nebūs ar ko nodarboties. Atliek viena izeja — pašlikvidēties," rezumēja spīkers.
Vakar Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja atbalstīja aicinājumu EP Ministru komitejai pieprasīt Krievijas izstāšanos no organizācijas. Par atzinuma projektu nobalsoja 216 EPPA deputāti, pret - neviens, trīs - atturējās.
Здание Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Politika
Krievija oficiāli izstājas no Eiropas Padomes
Valsts domes vicespīkers un Krievijas delegācijas vadītājs EPPA Pāvels Tolstojs iepriekš ziņoja, ka lēmums par Krievijas izstāšanos jau bija pieņemts, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iesniedza attiecīgu paziņojumu organizācijas ģenerālsekretārei.
Savukārt Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis norādīja, ka, izstājoties no EP, Krievijai būs jādenonsē Eiropas Cilvēktiesību konvencija.
EP ģenerālsekretāre Marija Pečinoviča-Buriča jau saņēmusi paziņojumu par Krievijas izstāšanos no organizācijas.
Ziņu lente
0