Baltijā

Lietuvieši masveidā iepērk pārtiku Baltkrievijā

© Sputnik / Константин Михальчевский / Pāriet pie mediju bankasГречневая крупа в упаковке
Гречневая крупа в упаковке - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas iedzīvotāji ieved no Baltkrievijas konditorejas izstrādājumus, sāli, cukuru un augu eļļu
RĪGA, 15. marts – Sputnik. Pie Baltkrievijas robežas izveidojās mašīnu rindas - cilvēki steidzas uzpildīt lētu degvielu, iegādāties sāli, grieķus un miltus, ziņo Sputnik Lietuva.
Pēdējā nedēļā benzīns Lietuvā sadārdzinājās gandrīz par 25 procentiem, sasniedzot vēsturisko maksimumu.
Saulespuķes - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Pasaulē
Spāņi pūlas sarūpēt saulespuķu eļļu – konflikts Ukrainā radījis bažas
"Bija eiro 20, tad eiro 40, bet tagad uzreiz divi eiro. Visi brauc degvielas dēļ. Lielākā daļa. Pirmkārt, eiro pacēlās. Patlaban ir ļoti izdevīgi, te, var teikt, kapeikas maksājam," stāsta Lietuvas iedzīvotāja Diāna.
Arī pierobežas veikalā lietuvieši izpērk konditorejas izstrādājumus, sāli, cukuru un augu eļļu. Pārtikas veikala vadītāja Lilija Rudikovska stāsta, ka iepērk no desmit līdz 20 kilogramiem produktu.
"Cenas aug visam! Veidojas pat dažu preču deficīts. Nez kāpēc sāls ir pazudusi. Sieva lūdza nopirkt. Maize te ir garšīga. Vēl paņēmu pupiņas, griķus. Pie mums griķi arī pazuduši. Nu, lūk, ģimeni pabarot," skaidro Lietuvas iedzīvotājs Vitolds.
Grodņas reģionālajā muitas iestādē atzīmēja, ka pēc tam, kad Lietuva mīkstinājusi ar koronavīrusu saistītos ierobežojumus, pasažieru plūsma no šīs valsts strauji palielinājusies. Turklāt muitas iestāde turpina strādāt ierastajā režīmā.
Угольный разрез Черниговский в Кемеровской области - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2022
Viedoklis
"Domājams, izputēs". Ar ko Rietumiem draud atteikšanās no Krievijas izejvielām
Sākoties krīzei Ukrainā, lieli Lietuvas tirdzniecības tīkli izņem no pārdošanas Krievijā un Baltkrievijā ražotās preces. Krājumi dažu piegādātāju noliktavās sasniedz miljoniem eiro.
Zemkopības ministrija uzskata, ka Latvijas pārtikas produktu ražotāji un lauksaimnieki pilnībā spēj apmierināt iedzīvotāju pieprasījumu pēc visām pārtikas pamatgrupām. Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs arī uzskata, ka Latvijai nedraud produktu deficīts, taču brīdina, ka cenas var pieaugt.
Februārī Latvijā fiksēts straujākais patēriņa cenu kāpums kopš 2009. gada. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, šogad februārī salīdzinājumā ar 2021. gada februāri, patēriņa cenas palielinājās par 8,7%. Turklāt šī tendence turpināsies.
Ziņu lente
0