Latvijā

Vai saglabāsies šokolādes ražotne Ventspilī

© Sputnik / Sergey MelkonovФабрика оснащена по последнему слову
Фабрика оснащена по последнему слову - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" produkcija joprojām ir pieejama Latvijas tirdzniecības tīklu veikalos, kuri iepriekš paziņojuši par atteikšanos no Krievijas precēm
RĪGA, 11. marts — Sputnik. Ventspils iedzīvotājus interesē Krievijas pilsoņu ģimenei piederošās šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" liktenis, vēsta VentasBalss.
"Pobeda" zīmols tika dibināts Krievijā 1999. gadā. Zīmola fabrika tika atklāta Ventspilī 2016. gadā. Tās vadītājs ir dibinātāju dēls Andrejs Muravjovs. Pērnā gada rudenī pasaules lielākais mārketinga pētījumu izdevējs QY Research iekļāva "Pobeda Confectionery" pasaules labāko šokolādes bez cukura ražotāju pieciniekā.
Gaļas izstrādājumu ražotne - Sputnik Latvija, 1920, 05.01.2022
Baltijā
Lietuvā aplēsti Baltkrievijas pārtikas embargo nestie zaudējumi
Kā zināms, šajās dienās Krievijas izcelsmes produkciju, kā arī preces ražotās Krievijas pilsoņiem piederošos uzņēmumos izņem no veikaliem un plauktiem. Kas būs ar Ventspils fabriku un tajā saražoto šokolādi?
"Fabrika strādā tāpat kā iepriekš, nekas tai netraucē, nekādu sankciju, viss kārtībā," skaidro ražošanas priekšnieks Dāvids Grāveris.Pēc viņa teiktā fabrika šobrīd īsteno Beļģijas, Čehijas, Saūda Arābijas, Kubas pasūtījumus. "Nekas nav apturēts ne uz vienu brīdi, nav ne domu, ne sarunu par to, nekādu finansiālu grūtību. Šokolādi vārām, lejam un pakojam ierastajā režīmā," apgalvo Grāveris.
Ražošanas priekšnieks uzsvēra, ka Ventspilī ražotājai produkcijai netiek piemērotas nekādas sankcijas: izejvielas nāk nevis no Krievijas, bet no Zviedrijas, Polijas, etiķetes arī ražotas Eiropā. "Pobeda Confectionery" konfektes un šokolāde joprojām pieejamas "Maxima", "Rimi", "Mego", "Elvi", "top! " un "Citro" veikalu tīklos, kuri iepriekš paziņojuši par atteikšanos no Krievijas precēm.
Mazumtirdzniecības uzņēmums AS "Diana", kuram pieder "Citro" veikali Ventspilī, arī atteicās no Krievijas un Baltkrievijas precēm. Turpmāk šā tīkla veikali gatavi pārdot tikai Ventspilī ražotās konfektes un šokolādi.
Papīra ražotne - Sputnik Latvija, 1920, 14.12.2021
Latvijā
Pie kā novedīs papīra deficīts Latvijā
Ja uzņēmums atrodas Latvijā un ir lojāls mūsu valstij, maksā nodokļus un nodarbina mūsu cilvēkus, tādu uzņēmumu, tādu uzņēmumu nevar ignorēt, uzskata AS "Diana" īpašnieks Edvīns Bergmanis. Tas attiecas arī uz Ventspils šokolādes fabriku.
"Mēs neveicam izmeklēšanu, kam kāda ražošana pieder, mums ir nozīme, ka tas strādā pilsētā," skaidro Bergmanis.
Uzņēmējs uzsvēra, ka, ja ņem vērā uzņēmumu īpašnieku pilsonību, tad Latvijā nevar pārdot arī "Rīgas Piena kombināta" produkciju, jo šis uzņēmums pieder Krievijas pilsoņiem.
"Pobeda Confectionery" līdzīpašnieks un vadītājs Andrejs Muravjovs atbildēja uz Ventas Balss jautājumiem.
Viņš uzsvēra, ka ražošanas apturēšana nav plānota, turklāt pieprasījums pēc fabrikas produkcijas pat pieaudzis, jo ir samazinājušās piegādes uz ES no uzņēmumiem Krievijā un Baltkrievijā. Šogad īpašnieki plānoja investēt turpmākajā ražošanas paplašināšanā, tomēr nolēmuši nogaidīt.
Колумбия Лиепая - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Liepājā taps zivju pārstrādes rūpnīca, kas izmantos norvēģu izcelsmes izejvielas
Viņš atgādināja, ka fabrika ir Latvijas uzņēmums, kurā strādā Latvijas pilsoņi, visi nodokļi arī tiek maksāti Latvijā. Fabrikas īpašnieki ir ES pilsoņi. Galvenā izejviela – kakao – nāk no Āfrikas valstīm. Tāpēc produkcija, izejvielas vai fabrikas īpašnieki, protams, netiek pakļauti ES sankcijām.
"Mēs ļoti pārdzīvojam un vēlamies, lai pēc iespējas ātrāk atkal būtu miers. Mūsu ģimenē ir daudz ukraiņu sakņu. Mūsu vecmāmiņas un vectētiņi paši ir no Ukrainas, mums ir daudz draugu tur. Šonedēļ pie mums uz Jūrmalu atbrauks ciemos mūsu paziņu ģimene no Ukrainas. Cita ģimene no Ukrainas tagad dzīvo pie mums Kiprā. Palīdzam, kā vien varam," teica Muravjovs.
Ziņu lente
0