Latvijā

Ukrainas mediķiem Latvijā atļauts strādāt bez latviešu valodas zināšanām

© Sputnik / Sergey MelkonovМедицинские работники в палате ковидного отделения Даугавпилсской региональной больницы
Медицинские работники в палате ковидного отделения Даугавпилсской региональной больницы - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķiem no Ukrainas piedāvās darbu Latvijas slimnīcās.
RĪGA, 10. marts — Sputnik. Ukrainas mediķi turpmāk varēs strādāt Latvijā arī bez valsts valodas zināšanām, ziņo tvnet.lv, atsaucoties uz Veselības ministriju.
Saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu, ir noteikti atvieglojumi attiecībā uz valsts valodas zināšanām. Tas nozīmē, ka darba devējam ir tiesības nodarbināt Ukrainas civiliedzīvotāju arī bez valsts zināšanās, ja tas netraucē darba pienākumu pildīšanu.
Karadarbības DTR  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Latvijā
Pieņemat ukraiņus? Bet kā tad savējie, taujā latviešu mediji
Ārstniecības iestādes var nodarbināt ukraiņu mediķus, ja tās var nodrošināt ārstniecības personas profesionālās darbības veikšanai nepieciešamo saziņu, piemēram, ar tulka palīdzību, tostarp sniegt pacientiem informāciju saprotamā veidā, kā arī saziņu ar ārstniecības personām, ārstniecības atbalsta personām un personālu ārstniecības iestādē.
Iepriekš ziņots, ka vairākas Latvijas ārstniecības iestādes paudušas gatavību piedāvāt darbu Ukrainas mediķiem.
7. martā Rīgas Kongresu namā bija atvērts Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrs. Jau pirmajā darba dienā pie tā izveidojās rindas — līdz pakalpojuma saņemšanai cilvēkiem bija jāgaida vairākas stundas, turklāt dažiem neizdevies saņemt, ko centra atvēršanā solījuši tā organizētāji.
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Latvijā
Pavļuts ukraiņiem: noalgosim, pat ja jūsu diploms nodedzis
Rīgas pašvaldībā apstiprināja, ka nav spējuši pilnā apjomā sniegt nepieciešamo palīdzību visiem tās meklētājiem normatīvo aktu trūkumu dēļ.
Pašvaldībā uzsvēra, ka plānots palielināt atbalsta centra kapacitāti, piesaistot vairāk pašvaldības darbinieku un brīvprātīgo, kā arī meklēt risinājumus, lai nodrošinātu cilvēku ēdināšanu.
Vakar kļuvis zināms par otra līdzīga centra atklāšanu nākotnē.
Iepriekš Latvija paziņoja, ka ir gatava pieņemt līdz 10 000 cilvēku.
Ziņu lente
0