Latvijā

"Deutsche Welle" birojs pārcēlies no Maskavas uz Rīgu

© CC BY-SA 3.0 DE / Christian Wolf / Deutsche Welle (cropped image) Штаб-квартира компании Deutsche Welle в Бонне
Штаб-квартира компании Deutsche Welle в Бонне - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Deutsche Welle" Maskavas korespondentpunkts, kas tika slēgts, ņemot vērā telekanāla RT DE apraides aizliegumu Vācijā, pārāk tālu no Krievijas tomēr neaizbrauca.
RĪGA, 10. marts - Sputnik. Vācu televīzijas korporācija "Deutsche Welle", kur iepriekš pauduši neizpratni par biroja slēgšanu Maskavā atbildē uz telekanāla RT DE apraides aizliegumu Vācijā, nolēma neaizbraukt tālu no Maskavas.
"Deutsche Welle" Maskavas korespondentpunktam deva patvērumu Rīgā, vēsta RIA Novosti.
Latvijas Tieslietu ministrs Jānis Bordāns iepriekš laipni piedāvāja medija žurnālistiem turpināt ziņot pasaulei aktuālos jaunumus no Krievijas, Baltkrievijas un visa reģiona no Rīgas.
Студия телеканала RT DE - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Krievijā
"Pacietībai ir robežas": Maskavas reakcija pēc telekanāla RT DE izslēgšanu no ētera
Turklāt Bordāns atzīmēja, ka "Deutsche Welle" biroja atvēršana Rīgā būtu izdevīga ne tikai pašai raidsabiedrībai, bet arī Latvijai, tādējādi iepazīstinot Vācijas publiku ar Latviju un ceļot valsts atpazīstamību Eiropā.
"Deutsche Welle" skaidroja jaunās izmitināšanas vietas izvēli ar to, ka tā ir tuvu Krievijai, un Baltijas valstu "dinamisko mediju ainavu".
Izdevuma publicētajā ziņojumā teikts: ""Deutsche Welle" pārceļ savu žurnālistisko darbību, kas tika veikta Maskavā, uz Latviju pēc studijas slēgšanas Maskavā un biroja darbinieku akreditācijas anulēšanas. Apraides infrastruktūra tiks organizēta tuvākajās nedēļās galvaspilsētā Rīgā. Jaunu ārvalsts biroju vadīs Jurijs Rešeto, kurš arī bijis (kompānijas) biroja vadītājs Maskavā."
Студия телеканала RT DE - Sputnik Latvija, 1920, 17.12.2021
Pasaulē
YouTube bloķējis jauno kanālu RT DE apraides sākuma dienā
Atgādinām, ka 1. februārī VFR mediju regulators oficiāli aizliedzis raidīt RT DE televīzijas kanālu Vācijā, paziņojot, ka apraides organizētājiem nav nepieciešamās atļaujas, savukārt RT informēja, ka RT DE Productions tiesā pārsūdzēs Vācijas regulatora lēmumu. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka uzsāks atbildes pasākumu realizāciju attiecībā uz Krievijā akreditētajiem vācu medijiem, kā arī interneta starpniekiem, kuri nepamatoti izdzēsuši televīzijas kanāla kontus no savām platformām.
Kā iepriekš ziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, EDSO simptomātiski klusē par Vācijas lēmumu bloķēt RT DE apraidi, bet mediju brīvības pārstāve Terēza Ribeiru nesaskatīja tajā "neko tādu", kas varētu piesaistīt uzmanību.
Ziņu lente
0