Video

Masu evakuācija Ukrainā: kā civiliedzīvotāji bēg no UBS apšaudēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainā sākās civiliedzīvotāju evakuācija pa humanitāriem koridoriem. Tie tika atklāti 8. martā plkst. 10.00 (Maskavas laiks), ziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.
Civiliedzīvotājus evakuē no Kijevas, Čerņigovas, Harkovas, Sumiem un Mariupoles. Turpinās evakuācija no Gorlovkas: nerimstošās apšaudes dēļ no pilsētas izved sievietes, bērnus un sirmgalvjus. Tāpat pilsētā organizēta humānās palīdzības sadalīšana.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0