Latvijā

Latvijā novērots straujš šaujamieroču pieprasījuma pieaugums

© Sputnik / Alexander Kondratyuk / Pāriet pie mediju bankasРабота магазина по продаже охотничьего и травматического оружия
Работа магазина по продаже охотничьего и травматического оружия - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieaug Latvijas iedzīvotāju interese par ieroču un patronu iegādi, pieprasījums strauji pieaudzis pēdējo divu nedēļu laikā.
RĪGA, 9. marts — Sputnik. Latvijā novērots straujš šaujamieroču pieprasījuma pieaugums - par ieroču iegādi interesējas gan cilvēki, kuriem jau ir šaujamieroči, gan tie, kam ieroči nekad nav bijuši, pastāstīja Latvijas ieroču munīcijas un pirotehnikas ražotāju un tirgotāju asociācijas (LITA) sekretārs Ēriks Kaufmanis, vēsta Mixnews.
Pēc Kaufmaņa teiktā, situācija ievērojami mainījusies pēdējo divu nedēļu laikā. Viņš paudis, ka pats dienas laikā konsultē vismaz 10 cilvēkus par to nepieciešamajām prasībām ieroča iegādei un turēšanas atļaujas saņemšanai no Valsts policijas.
NBS Štāba bataljons - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Viedoklis
"Dziedādami, spēlēdami uz kariņu nejāsim…" Latvieši nav gatavi karot
Pieaudzis arī pieprasījums pēc patronām.
Tāpat lielāka interese tiek izrādīta par gāzes ieroču iegādi, kam nav nepieciešama īpaša atļauja.
Ieroču iegādes pieaugumu apstiprina arī Valsts policijas apkopotā statistika. Kopš 2022. gada 1. janvāra Latvijā iegādāti 139 gāzes ieroči, tostarp 68 (48,9%), kas iegādāti pēdējo divu nedēļu laikā.
Pēc Valsts policijas informācijas, no 2022. gada laikā iegādātajiem 399 medību, sporta un pašaizsardzības ieročiem, pēdējās divās nedēļās iegādāti 115 (28,8%).
Pieprasījuma pieaugums vērojams sākot ar 24. februāri, kad sākās Ukrainas demilitarizācijas operācija.
Ziņu lente
0