Video

KF Aizsardzības ministrijā pastāstīja par speciālās operācijas norisi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
8. martā, sākot ar plkst. 10:00 (Maskavas laiks), Krievija pasludināja "klusuma režīmu" civiliedzīvotāju evakuācijai no Kijevas, Harkovas, Čerņigovas, Sumiem, Mariupoles.
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs sniedzis ikdienas ziņojumu par Ukrainas demilitarizācijas operācijas norisi. Viņš paziņoja, par humanitāriem koridoriem no Kijevas, Harkovas, Čerņigovas, Sumiem, Mariupoles, kā arī par karavīru panākumiem.
Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas datiem kopš speciālās operācijas sākuma Krievijas bruņotie spēki iznīcinājuši vairāk nekā 2400 Ukrainas militāros objektus. Tāpat 7. martā ar augstās precizitātes triecieniem tika likvidēts Ukrainas GS lidlauks Žitomiras rajonā.
Ceturtdien, 24. februārī, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka, atbilstoši ANO Statūtiem, ar Federācijas Padomes sankciju un saskaņā ar draudzības un savstarpējas palīdzības līgumiem, kas noslēgti ar Luganskas un Doņeckas tautas republikām, pieņēmis lēmumu par speciālu militāru operāciju Donbasā. Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka Maskavai nav atstātas nekādas iespējas rīkoties citādi, jo Krievijai radīti bezprecedenta draudi.
Tāpat Aizsardzības ministrija pastāstīja, ka liels skaits Ukrainas BS karavīru brīvprātīgi noliek ieročus. Viņiem garantēta drošība un iespēja atgriezties pie ģimenēm.
Ziņu lente
0