Latvijā

Juris Jurašs devies uz Ukrainu "aizstāvēt demokrātiju Latvijā"

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 24.janvāra kārtējās sēdes turpinājumsДепутат Сейма Латвии Юрис Юрашс
Депутат Сейма Латвии Юрис Юрашс - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns mēģināja paskaidrot, kāpēc Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs pēkšņi aizbrauca uz Ukrainu, taču tā arī neizskaidroja, kā šāds parlamentārieša solis varētu būt saistīts ar demokrātiju Latvijā.
RĪGA, 9. marts - Sputnik. Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvis Juris Jurašs devies uz Ukrainu, kur gatavojas "aizstāvēt demokrātiju Latvijā". Vismaz tā deputāta aizbraukšanu izskaidroja tieslietu ministrs Jānis Bordāns, raksta Mixnews.lv.
Tam nav nekāda sakara ar slavu vai 14. Saeimas vēlēšanu tuvošanos, skaidroja Bordāns. Tas ir viņa privāto un morālo īpašu dēļ pieņemts lēmums, un vēlme aizstāvēt demokrātiju Latvijā.
Tauera tilts - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Viedoklis
Cik tālu Rietumi gatavi aiziet savā cīņā ar Krieviju
Kā konkrēti Jurašs grasās "aizstāvēt demokrātiju Latvijā", atrodoties Ukrainā, un kur tieši viņš to darīs, ministrs neziņoja, bet atzīmēja, ka Jurašam ir bijusi ļoti liela pieredze operatīvajā darbā un viņa darbošanās šajā jomā ir publiski redzama CV.
Kā ziņo avoti, Jurašs devies uz Kijevu, kā drošības konsultants. Pagaidām nav skaidrs, vai viņš noliks deputāta mandātu.
Taču zināms, ka 8. marta rītā Jurašs attālināti novadīja Juridiskās komisijas sēdi.
Iepriekš Saeima divos lasījumos nobalsoja par grozījumiem Nacionālās drošības likumā, kas ļauj Latvijas pilsoņiem piedalīties militārajās darbībās Ukrainā Kijevas pusē.
Nils Ušakovs Eiroparlamentā  - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Latvijā
Ušakovs iesaka Rīgai nelīst Krievijas un Baltkrievijas demokrātijas jautājumos
Grozījumi nav attiecināmi uz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri uzdrošināsies uzstāties pret Ukrainas nacionālistiskajiem bataljoniem.
24. februārī agri no rīta pēc Donbasa republiku lūguma Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0