Politika

Krievijas un Ukrainas pārrunu trešais raunds nav devis jūtamus rezultātus

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasUkrainas un Krievijas sarunas
Ukrainas un Krievijas sarunas - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācijas vadītājs Vladimirs Medinskis paziņoja, ka cerības uz pārrunām nav attaisnojušās.
RĪGA, 8. marts — Sputnik. Vakar Brestas apgabalā Baltkrievijā notika Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunu trešais raunds, kas veltītas konflikta noregulēšanai Ukrainā, vēsta RIA Novosti.
"Krievijas un Ukrainas pārrunu trešais raunds Baltkrievijā ir noslēdzies," diplomātiskā misija paziņoja Telegram.
Tikšanās ilga gandrīz trīs stundas.
Pārrunas notika Brestas apgabalā. Krievijas delegācijas sastāvs nav mainījies kopš sarunu pirmā posma: prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis, ārlietu ministra vietnieks Andrejs Rudenko, aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins, Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Boriss Grizlovs un Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis.
No Ukrainas puses sarunā piedalījās prezidenta biroja padomnieks Mihails Podoļaks, partijas "Tautas kalps" parlamenta frakcijas vadītājs Dāvids Arahamija, aizsardzības ministrs Aleksejs Rezņikovs.
Krievijas cerības uz pārrunu rezultātu nav attaisnojušās, pēc trešā sarunu posma nav attaisnojušās, pastāstīja Vladimirs Medinskis.
Ukrainas delegācijas loceklis Mihails Podoļaks pēc sarunas ar Krievijas delegāciju paziņoja, ka esot neliels progress humanitāro koridoru loģistikas uzlabošanā Ukrainā.
"Noslēdzies pārrunu trešais posms. Ir neliels progress humanitāro koridoru loģistikas uzlabošanas aspektā... Turpinājās intensīvas konsultācijas par galveno noregulēšanas politisko bloku līdz ar uguns pārtraukšanu un drošības garantijām," Podoļaks stāstīja savā lapā Twitter pēc trešā pārrunu raunda.
Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunas - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Politika
"Izskatīti visi jautājumi": par ko vienojušās Krievijas un Ukrainas delegācijas
Ukrainas delegācijas loceklis paziņoja, ka sarunas par uguns un karadarbības pārtraukšanu turpināsies, bet šajā posmā būtiski rezultāti nav sasniegti.
Krievijas puse pauda cerību, ka šodien humanitārie koridori sāks darbu – Ukrainas delegācija apsolījusi, ka šis risinājums tiks panākts, pastāstīja Vladimirs Medinskis.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0