Latvijā

Latvijas Valsts policija uzskata par aizdomīgiem burtus "Z" un "V"

© Sputnik / Кирилл ШипицинAutobrauciens Krievijas karavīru Donbasā atbalstam
Autobrauciens Krievijas karavīru Donbasā atbalstam - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumsargi Latvijā aizturēs un pārbaudīs automašīnu īpašniekus, uz kurām redzami burti "Z" un "V", Doņeckas un Luganskas tautas republiku karogi, kā arī PSRS simbolika.
RĪGA, 7. marts — Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Latvijas Valsts policija paziņoja, ka vērīgi kontrolēs automašīnas, uz kurām redzami burti "Z" un "V", kā arī citi "aizdomīgi uzraksti un attēli".
Rīgā publiskās vietās un dzīvojamo māju rajonos vērojama īpaša pašvaldības un valsts policijas rosība. Iespējams, tāpat noticis arī citās Latvijas pilsētās. Valsts policija informēja, ka vērīgi kontrolēs mašīnas "ar aizdomīgiem uzrakstiem un simboliem".
Krievijas karavīri pie Krievijas un Ukrainas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2022
Pasaulē
Denacifikācija nozīmē Ukrainas atbrīvošanu
Īpaši pārbaudīs mašīnas, uz kurām redzami burti "Z" un "V", Doņeckas un Luganskas tautas republiku karogi, kā arī PSRS simboli un karogi. Policisti stāsta: šo automašīnu vadītāji tiks "aizturēti un pārbaudīti".
Valsts policija aicina iedzīvotājus nepakļauties provokācijām, bet operatīvi informēt policiju, ka uz kādas automašīnas, ēkas utt. redzami nevēlami simboli.
Interesanti, ka līdz ar Krievijas spēku militārās operācijas sākumu tīmeklī jau parādījušies joki, piemēram, par to, "kad Eiropas Savienība aizliegs divus latīņu alfabēta burtus". Patlaban liels skaits cilvēku sociālajos tīklos kaismīgi atbalsta Valsts policijas lēmumu. Dažs pat pa jokam taujā, vai drīkstot braukt automašīnā, ja numurā ir minētie burti. Vēl daudzi nav informēti, ko nozīmē burti "O", "X" un "А".
Atliek vēl piebilst šajā kontekstā. Saeimas deputāts Valērijs Agešins pateicās Liepājas iedzīvotājiem par modrību, kuri ziņoja par provokatīvām "instalācijām" pilsētā. Operatīvi demontēti provokatīvi uzraksti krievu valodā Ukrainas karoga krāsu fonā, kā arī ne gluži saprotama kompozīcija – pie koka piesieta cilvēka figūra. Agešins informēja, ka sadarbībā ar pilsētas vadību TAS viss operatīvi novākts. Ar pilsētas vadību TAS nav bijis saskaņots un nekad netiks saskaņots. TAS ir vienīgi privātā iniciatīva.
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2020
Tas ir arī latviešu uzvaras simbols: KF vēstniecība par Georga lentes aizliegumu
Politiķis aicināja iedzīvotājus nebaidīties un konfliktsituācijās nekavējoties vērsties pie policijas. Tās darbinieki esot instruēti, kā rīkoties. Agešins apsolīja, ka visi starpnacionālie konflikti tikšot stingri pārtraukti.
Ziņu lente
0