Pasaulē

Krievijas ĀM pastāstīja, kā ASV šantažē un iebiedē valstis

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve pastāstīja par to, kā ASV iebiedē un šantažē dažādas valstis jautājumā par attiecībām ar Krieviju.
RĪGA, 5. marts — Sputnik. Vašingtona šantažē un iebiedē dažādas valstis jautājumā par attiecībām ar Krieviju, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, stāsta RIA Novosti.
"Mēs novērojam (valstu – red.) pārgrupēšanos. Bet kādos apstākļos? Smaga spiediena apstākļos, kas vērsts pret katru valsti, ko vienkārši iebiedē un šantažē, pārsvarā, protams, Vašingtona. Ar visām iespējamām metodēm," viņa pastāstīja YouTube kanālā "Soloviev Live".
Спецоперация РФ на Украине и санкционная война Запада: интервью Сергея Лаврова - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Video
KF speciālā operācija Ukrainā un Rietumu sankciju karš: Sergeja Lavrova intervija
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsās pie Krievijas pilsoņiem, paziņojot, ka uzskata par nepieciešamu nekavējoties atzīt LTR un DTR suverenitāti, jo tie, kas nostājušies uz asinsizliešanas, vardarbības un nelikumības ceļa, neatzīst un neatzīs nekādu citu konflikta risinājumu Donbasā, kā vien militāras metodes. Tūlīt pēc prezidenta uzrunas Kremlī tika parakstīti dekrēti par LTR un DTR atzīšanu, kā arī draudzības un sadarbības līgumi starp Doņeckas republikām un Krievijas Federāciju.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Военнослужащий народной милиции ДНР наносит знак Z на бронетехнику под Волновахой - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Viedoklis
Ar ko Krievijas operācija "Z" atšķiras no Rietumu analogiem
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Kopš speciālās operācijas sākuma Krievijas armija zaudējusi 498 cilvēkus, Ukrainas bruņotie spēki un nacionālisti – 2870 cilvēkus.
Ziņu lente
0