Pasaulē

Krievijai un Ukrainai izdevies vienoties par civiliedzīvotāju evakuāciju

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasЛюди на автовокзале в Одессе, 24 февраля 2022
Люди на автовокзале в Одессе, 24 февраля 2022 - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācijas vadītājs Vladimirs Medinskis norādīja, ka valstīm izdevies vienoties par galveno jautājumu – cilvēku evakuāciju no sadursmes zonas.
RĪGA, 4. marts - Sputnik. Krievijai un Ukrainai izdevies vienoties par evakuāciju un humanitārajiem koridoriem, informēja Krievijas delegācijas vadītājs, prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis.
"Tikko beigušās sarunas ar Ukrainas pusi, kurās mēs sīki pārrunājām visus trīs jautājumu blokus: militāro, starptautisko, humāno, kā arī konflikta politisko noregulēšanu nākotnē," rezumēja Medinskis.
Pēc Medinska teiktā, puses skaidri noteikušas savu nostāju.
"Panākta vienošanās par dažiem punktiem, taču galvenais šodien saskaņotais jautājums ir cilvēku glābšana, kas nonākušas militārās sadursmes zonā," sacīja Medinskis.
Pēc viņa vārdiem, Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas un Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvji vienojušies par civiliedzīvotāju evakuāciju un humanitārajiem koridoriem.
Флаги стран участников Евросоюза - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Pasaulē
EK ierosina izsniegt uzturēšanās atļauju bēgļiem no Ukrainas
Krievijas delegācijas loceklis Leonīds Sluckis apliecināja, ka pusēm izdevies vienoties par humanitāriem koridoriem, KF un Ukrainas militāriem resoriem būs jānoteic to mehānika. Pēc viņa vārdiem, jau tuvākajās dienās panāktās vienošanās tiks nostiprinātas augstākajā līmenī.
"Beidzies otrais, ļoti svarīgs Krievijas un Ukrainas sarunu posms. Izdevies vienoties par ārkārtīgi svarīgu jautājumu — humanitāriem koridoriem. Protams, militārām iestādēm vēl jānoskaidro to mehānika. Taču mēs jau varam sniegt atbildes desmitiem cilvēku, kuru bērni, radinieki, vecāki patlaban atrodas Ukrainas teritorijā. Domāju, ka jau tuvākajā laikā viņiem būs iespēja droši pamest šīs zonas," sacīja Sluckis.
Savukārt Ukrainas prezidenta biroja vadītāja palīgs Mihails Podoļaks norādīja, ka humanitāro koridoru organizēšanas vietās evakuācijas laikā, iespējams, tiks pārtrauktas apšaudes. Pēc viņa vārdiem, Maskavas un Kijevas delegācijas vienojās turpināt sarunas.
UBS apšaudē bojā gājušās sievietes mirstīgās atliekas Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa. Noziegumam vienmēr seko sods
Pirmās Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunas notika 28. februārī. Tolaik puses paziņoja, ka atradušas atsevišķus punktus, kuros iespējams prognozēt kopīgas pozīcijas.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Apšaudīta ēka Doņeckā  - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa
Ziņu lente
0