Pasaulē

Ķīna ieteica ASV uzdot sev jautājumu, "kas to visu uzsācis" ar Ukrainu

© Pixabay / PPPSDavidĶīnas karogs
Ķīnas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīna izteikusi mājienu amerikāņiem – viņi paši vainīgi pie visa, kas patlaban notiek Ukrainā.
RĪGA, 3. marts - Sputnik. Ķīnas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Čžao Linczjans, komentējot notikumus Ukrainā, pauda uzskatu, ka par notiekoši valstī atbildība jāuzņemas Vašingtonai, stāsta RIA Novosti.
Linczjans savā mikroblogā publicēja karikatūru, kurā onkulis Sems – ASV simbols – ar benzīnu dzēš uguni ap plāksnīti ar vārdu "Ukraina" un pie tam lauza galvu: "Kāpēc Ķīna nedara vairāk, lai nodzēstu ugunsgrēku?"
Karikatūru Linczjans papildināja ar piezīmi: ASV vajadzētu pavaicāt pašām sev, KAS to visu iecerējis.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0