Pasaulē

ES vēstnieki apstiprinājuši jaunas sankcijas pret Baltkrieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas padome
Eiropas padome - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējie ierobežojumi skars vairākas Baltkrievijas ekonomikas nozares, oficiālās un militārās personas.
RĪGA, 2. marts – Sputnik. Eiropas Savienības valstu pastāvīgie pārstāvji saskaņoja jaunās sankcijas attiecībā uz Baltkrieviju, ziņo Francijas prezidentūra ES Padomē Twitter vietnē.
Sankcijas skar gan ekonomiku, gan fiziskās personas.
"COREPER II tikko apstiprinājis jaunas sankcijas pret baltkrievu oficiālajām personām un militārpersonām, kam ir sakars ar Krievijas agresiju pret Ukrainu, kā arī pret noteiktām Baltkrievijas ekonomikas nozarēm, tostarp mežsaimniecību un tērauda un kālija sektoriem," teikts publikācijā.
Ierobežojumi stāsies spēkā pēc publicēšanas ES Oficiālajā Vēstnesī.
Iepriekš Lielbritānija paziņoja par sankciju ieviešanu pret četriem Baltkrievijas ģenerāļiem un diviem republikas uzņēmumiem. Šo lēmumu Londona skaidro ar Baltkrievijas lomu Krievijas speciālajā militāroperācijā Ukrainā.
Sarakstā tika iekļauti Baltkrievijas Aizsardzības ministra vietnieki: ģenerālmajors Andrejs Burdiko, ģenerālmajors Viktors Guļevičs, ģenerālmajors Sergejs Simoņenko, ģenerālmajors Andrejs Žuks un ģenerālmajors Andrejs Žuks. Tāpat Lielbritānijas sankcijas vērstas pret AAS "Integral" un 558. Aviācijas remontrūpnīcu Baranavičos.
Ziņu lente
0