Video

Cilvēkiem Ukrainā gadiem ilgi skaloja smadzenes ar meliem un propagandu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Manās acīs tas ir ļoti personisks jautājums" – Baltkrievijas Tautas mākslinieks Vladimirs Gostjuhins pastāstīja, kāpēc jau sen gaidījis "sprādzienu" Ukrainā un neticēja Minskas protokolu panākumiem un ar ko var beigties Krievijas operācija.
"Ziniet, es vienkārši pastāstīšu, ko jūtu. Kad ieraudzīju to ziņās, stipri pacēlās asinsspiediens, pacēlās no jūtu un emociju vētras. Jau sen gaidīju kaut ko tādu. Kopš 2015. gada, pat agrāk – kopš 2014. gada, kad notika valsts apvērsums, kad tika ievārīta visa tā vētra Maidanā Kijevā, kad pēkšņi no visām šķirbām izlīda tie nelieši, es to uzreiz sajutu. Tāda saasināta sajuta bija jau kopš 90. gadiem, kad es to redzēju te pie mums, Baltkrievijā. Kad es vēl biju labā cīņas formā, toreiz ielīgu politikā un ieraudzīju tā nacisma, fašisma zaņķi, tas toreiz pie mums pavīdēja ļoti spilgti, un mums bija spēki tam stāties pretī. Mums šeit, Baltkrievijā, izdevās salauzt to visu, patriekt. Protams, tas nekur nepazuda, tas dažkārt uzliesmoja. Tas pastāv, un 2020. gadā atkal tie mēsli izlīda no visām malām. Tomēr Kijevā tas ieguva asiņainu, briesmīgu toni, tā gluži kā asiņaina vētra, asiņains viesulis pārņēma mīļoto un dārgo Ukrainu."
Gostjuhins uzskata: bija gaidāms, ka daļa tautas Ukrainā sacelsies pret nacionālistiskajām idejām, kas pārgāja pie fašisma. Tā notika Donbasā, taču atbrīvošanās vilni apturēja pseidomēģinājumi vienoties.

"Es ļoti pārdzīvoju par notikumiem Ukrainā. Saprotu, cik grūti, smagi, sarežģīti tas viss ir. Saprotu, kā šajos gados izskalotas smadzenes daudziem, pat tiem, kuri 2014. gadā, iespējams, saprata, ka kaut kas nav kārtībā, ka tas nav pareizi. Daudziem ir šīs propagandas, melu izskalotas smadzenes. Mēs ar to saskārāmies šķiet, pie mums, Baltkrievijā. Tas viss balstās uz meliem, uz cilvēknīšanas," stāsta Tautas mākslinieks.

Gostjuhins norādīja, ka pēc brauciena uz Lugansku 2016. gadā viņam liegta iebraukšana Ukrainā, viņš iekļauts "Myrotvorets" datu bāzē. "Es ar to lepojos. Jebkuram normālam cilvēkam jābūt tajā "Myrovtorets". Tur ir ļoti laba kompānija," viņš atzīmēja.
"Tagad ir tāds moments. Es aizlūdzu par šiem puišiem – par karavīriem. Es aizlūdzu par ukraiņiem, lai viņi apjēgtu, lai viņi pamostos, lai viņu sirdīs, dvēselēs sistos īstā ukraiņu atklātā sirds, bet viņi to melno nacismu... Par to es lūdzos," piebilda Tautas mākslinieks.
Ziņu lente
0