Video

Vairāk nekā 20 diennaktis uz Lietuvas robežas: kā izdzīvo tālbraucēji

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar precēm piekrautas kravas mašīnas nedēļām ilgi stāv ceļmalās Baltkrievijā pie caurlaides punktiem un nevar nokļūt Eiropā. Šoferi vārda tiešā nozīmē dzīvo uz lauka. Katastrofāla situācija uz Lietuvas robežas.
Kravas automašīnas, kam no Baltkrievijas jānokļūst Lietuvā, gaida 15-20 dienas, un tas vēl nav viss, lai arī agrāk autovadītāji bija sašutuši arī par nedēļu ilgu dīkstāvi. Tagad trauksmi ceļ arī Eiropas biznesa pārstāvji.
Autovadītājiem rindā uzdod nervi – gaidīšana un elementārāko sadzīves apstākļu trūkums nogurdina visus – ne iespēju nomazgāties, ne tualetes, ne veikala, pat ne autoveikala kaut reizi dienā. Diviem autovadītājiem nesen izsauca ātro palīdzību, februāra sākumā viens miris, rindā stāvēdams.
Rindas pie Baltkrievijas un Lietuvas robežas aug mēnesi. Pie "Privalkas-Raigadas" punkta automašīnu rinda stiepās 9 kilometrus. Lietuva turpina darbu "itāļu streika" režīmā, sākusies atklāta sabotāža.
Nopietnās dīkstāves dēļ tiek pārkāpti līgumi, gan autovadītāji, gan pārvadāšanas uzņēmumi zaudē naudu. Rindā jau klīst runas, ka piegādātāji izstrādā apkārtceļa maršrutus, un tas jau nesīs lielus zaudējumus gan Baltkrievijai, gan Lietuvai, kas šo tranzīta streiku sarīkojusi.
Ziņu lente
0