Pasaulē

Krievijas pārstāvis ANO: Kijeva nav sadzirdējusi aicinājumus pārtraukt provokācijas

© Sputnik / Нэнси Сисель / Pāriet pie mediju bankasKrievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO konstatēja, ka Kijeva nav sadzirdējusi lūgums izbeigt provokācijas pret Doņeckas un Luganskas tautas republikām, un Krievija spērusi soļus tikai pret huntu, kas sagrābusi varu Ukrainā.
RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Krievija nesper agresīvus soļus pret Ukrainas tautu, bet gan pret huntu, kas sagrābusi varu Kijevā, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja, vēsta RIA Novosti.
"Mēs neesam sākuši agresiju pret ukraiņu tautu, bet gan pret huntu, kas sagrābusi varu Kijevā," Ņebenzja informēja ANO Drošības padomes ārkārtas sēdē, ko iniciēja Ukraina.
Šādi Ņebenzja atbildēja uz Ukrainas pārstāvja Sergeja Kisļicas vārdiem, kurš aicināja viņu lūgt Kremli "pārtraukt agresiju" pret Ukrainu.
Kijeva nav sadzirdējusi aicinājumus izbeigt provokācijas pret Doņeckas un Luganskas tautas republikām, sēdes gaidā konstatēja Vasilijs Ņebenzja.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins no rīta, uzrunā valsts iedzīvotājiem paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālo kara operāciju Donbasā. Valsts vadītājs uzsvēra, ka Krievija neplāno Ukrainas okupāciju, taču Maskava centīsies panākt tās demilitarizāciju.
"Varu ar nožēlu konstatēt, ka mūsu signāli Kijevai – prasības pārtraukt provokācijas pret LTR un DTR – nav sadzirdēti. Šķiet, mūsu kolēģi Ukrainā, ko pēdējā laikā vairākas valstis aktīvi apbruņo un mudina uzbrukt, nav atbrīvojušies no maldiem par to, ka ar Rietumu kuratoru svētību viņi var militārā ceļā panākt problēmas risinājumu Donbasā," teica Ņebenzja.
Donbasa iedzīvotāju ciešanas neinteresē kolēģus Rietumos, paziņoja diplomāts. Viņš atgādināja, ka veselu dienu ilgās diskusijas laikā Ģenerālajā asamblejā rietumvalstis nav atradušas nevienu līdzjūtības vārdu šiem cilvēkiem. "Rodas iespaids, ka šie četri miljoni cilvēku jūsu acīs nemaz neeksistē," viņš norādīja.
"Es gribētu atgādināt, ka valstu suverenitātes un teritoriālās vienotības princips, par kura pārkāpšanu Ukrainā mūs šodien apsūdz, saskaņā ar 1970. gadā pieņemtā Deklarācija par starptautisko tiesību principiem attiecībā uz tautu draudzīgiem sakariem, negrozāmi jāievēro pret valstīm, kuras "savās praktiskajās darbībās ievēro tautu līdztiesības un pašnoteikšanās principu, tātad tām ir valdības, kas bez rasu, ticības vai ādas krāsas atšķirībām pārstāv visu noteiktajā teritorijā dzīvojošo tautu," atgādināja KF pastāvīgais pārstāvis.
Ņebenzja konstatēja, ka Ukrainas pašreizējā valdība tāda nav.
Ziņu lente
0