Video

Kā Donbasā uzņēma ziņas par Krievijas lēmumu atzīt DTR un LTR

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmās minūtes Doņeckā un Luganskā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēsturiskā lēmuma atzīt Donbasa republiku neatkarību.
Cilvēki Doņeckas centrālajā laukumā gaidīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēsturisko lēmumu par pašpasludināto republiku neatkarības atzīšanu. Viņi vērīgi klausījās prezidenta uzrunu Krievijas pilsoņiem un tautiešiem Ukrainā.
Tiklīdz Putins paziņoja, ka pieņēmis lēmumu atzīt LTR un DTR suverenitāti, Donbasu pārņēma gaviles.
Cilvēki aplaudēja, skandēja "Krievija", kliedza "Urā". Ieskanējās Krievijas valsts himna, sākās salūts.
LTR tikpat saspringti gaidīja Krievijas lēmumu. Pēc dekrētu parakstīšanas pa Luganskas ielām devās gara kolonna – skaļi signalizējošas automašīnas ar karogiem.
DTR iedzīvotāji pastāstīja, ka pēc neatkarības atzīšanas cer uz kārtību un apšaudes pārtraukšānu. Cilvēki atzina, ka ļoti priecājas par notikumu pēc astoņus gadus ilgām gaidām.
"Domāju, vakar visa Doņecka pielipa pie ekrāniem un gaidīja. Ziņu sagaidījām ar asarām acīs. Mēs esam ļoti laimīgi," teica viena no garāmgājējām.
"Mūsu cilvēki vairs neies bojā – viņi mums ir ļoti čakli un paši labākie," teica sieviete. Viņai piebalsoja cita pilsētniece: "Gan jau ar laiku nokārtosies."
Ziņu lente
0