Pasaulē

Ciets rieksts: Tramps uzskata, ka Putina lēmums atzīt DTR un LTR ir ģeniāls

© REUTERS/Kevin LamarqueBijušais ASV prezidents Donalds Tramps
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bijušais prezidents Donalds Tramps pastāstīja, kā Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins mīl savu valsti, un nosauca par ģeniālu Krievijas lēmumu atzīt Doņeckas un Luganskas neatkarību.
RĪGA, 24. februāris – Sputnik. ASV bijušais prezidents Donalds Tramps nosauca par "ļoti saprātīgu" Kremļa lēmumu atzīt Doņeckas un Luganskas tautas republiku suverenitāti, vēsta Sputnik Meedia.
Bijušais amerikāņu līderis intervijā izdevumam "The Clay Travis and Buck Sexton Show" paziņoja, ka Krievija, izrādās, ir pats spēcīgākais miera uzturēšanas spēks reģionā.
Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzruna sakarā ar situāciju Donbasā - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Video
Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzruna sakarā ar situāciju Donbasā
"Kad vakar ieraudzīju to televizora ekrānā, teicu: "Tas ir ģeniāli." Putins pasludinājis par neatkarīgu lielu daļu Ukrainas. O, tas ir lieliski," Trampa teikto citēja RIA Novosti.
"Un viņš plāno kļūt par miernesi. Tas ir pats lielākais miera uzturēšanas spēks... Mēs varētu to izmantot pie savām dienvidu robežām. Tie ir varenākie miernešu spēki, ko jebkad esmu redzējis," konstatēja ASV 45. prezidents.
Pie tam politiķis piezīmēja, ka viņa prezidentūras laikā nekas tamlīdzīgs nebūtu noticis: "Ja būtu bijis es, tas vispār būtu neiedomājami. Vai jūs zināt, ko atbildēja Baidens? Nebija nekādas atbildes, viņiem par to nekas nebija sakāms."
Tramps uzsvēra, ka viņa prezidentūras laikā Ukrainas krīzē valdīja mierīgāka fāze, arī pateicoties viņa attiecībām ar Vladimiru Putinu. "Šis puisis ir ļoti attapīgs," Tramps teica par Krievijas prezidentu.
"Es ļoti labi pazinu Putinu. Mums bija teicamas attiecības. Es viņam patiku. Viņš patika man. Ziniet, gribu teikt, ka viņš ir ciets rieksts! Viņš ir ļoti valdzinošs un lepns. Pie tam viņš mīl savu valsti," konstatēja Tramps.
Iepriekš vēstīts, ka 21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsās pie Krievijas pilsoņiem, paziņojot, ka uzskata par nepieciešamu nekavējoties atzīt LTR un DTR suverenitāti, jo tie, kas nostājušies uz asinsizliešanas, vardarbības un nelikumības ceļa, neatzīst un neatzīs nekādu citu konflikta risinājumu Donbasā, kā vien militāras metodes. Tūlīt pēc prezidenta uzrunas Kremlī tika parakstīti dekrēti par LTR un DTR atzīšanu, kā arī draudzības un sadarbības līgumi starp Doņeckas republikām un Krievijas Federāciju.
22. februārī KF Valsts dome un Federācijas padome ratificēja līgumus par draudzību un savstarpēju palīdzību ar DTR un LTR. Paredzams, ka līgumi darbosies 10 gadus ar automātisku prolongāciju ar piecu gadu termiņu.
Konflikts Ukrainas austrumos ilgst jau astoņus gadus. Šajā laikā, saskaņā ar ANO informāciju, konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku, vēl apmēram 44 tūkstoši ievainoti.
Ziņu lente
0