Pasaulē

Ķīna asi kritizēja igauņu specdienestu apmelojumus, spekulācijas un aizspriedumus

© GREG BAKER / AFPĶīnas karogs
Ķīnas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Tallinā publicēja paziņojumu, kurā nosodīja Igaunijas Ārējās izlūkošanas departamenta jaunajā gada atskaitē izdarītos slēdzienus Ķīnas darbības kontekstā.
RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Ķīna nekad nesamierināsies ar ļaunprātīgiem uzbrukumiem un apmelojumiem, kas balstās uz sakropļotas informācijas bāzes, paziņoja ĶTR vēstniecība Tallinā, komentējot Igaunijas Ārējās izlūkošanas departamenta atskaiti par 2022. gadu, portālā Sputnik Meedia stāsta Alans Hantsoms.

Ķīnas jaunais brīdinājums

Ķīnas diplomāti negatīvi novērtēja Igaunijas Ārējās izlūkošanas departamenta pieņēmumus par "nediplomātiskajām" metodēm, ko viņi it kā izmantojot savā darbā. ĶTR vēstniecība uzskata, ka Igaunijas izlūku gada atskaite ir pārpilna ar subjektīviem pieļāvumiem un ideoloģiskiem aizspriedumiem, kas raksturīgi aukstā kara mentalitātei.
"Atskaites autori ļaunprātīgi un absolūtu bezatbildīgi spekulē par Ķīnas nodomiem. Ķīna ar to ir neapmierināta un nepārprotami iebilst pret to," teikts Ķīnas diplomātu paziņojumā.
ĶTR diplomāti atzīmēja, ka viņu valsts veido attiecības ar citām valstīm uz savstarpējas cieņas, abpusēja labuma principiem un neiejaucas viena otras iekšpolitikā. Viņi aicināja Igaunijas Ārējās izlūkošanas departamentu izturēties pret Ķīnu objektīvi un pārtraukt kaitējumu Pekinas un Taivānas attiecībām.
"Ķīna atzinīgi vērtē visus konstruktīvos komentārus un labvēlīgu kritiku, taču nekad nesamierināsies ar ļaunprātīgiem uzbrukumiem," uzsvēra Ķīnas diplomāti.
Kīlunga, Taivāna - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2022
Pasaulē
Ķīnas vēstnieks brīdināja par bruņota konflikta risku ar ASV Taivānas dēļ
Iepriekš Sputnik Meedia jau stāstīja, kādus draudus iezīmējis Igaunijas Ārējās izlūkošanas departaments savā pārskatā par 2022. gadu, kas nācis klajā 15. februārī.
Liela daļa igauņu izlūku pārskata – 56 lappuses no 91 veltītas Krievijai. Valsti apsūdz par gatavošanos "iebrukumam Ukrainā", "hibrīdkaru", aizbildinoties ar palīdzību citām valstī cīņā ar koronavīrusu, klimata pārmaiņu izmantošanu savās interesēs, nevēlēšanos bez maksas piegādāt gāzi bijušajām padomju republikām un daudziem citiem "grēkiem".

Kā Ķīna "nogrēkojusies" Igaunijas priekšā

Krievijas "grēku" fonā Ķīnas darbība Igaunijā, kas aprakstīta pārskatā, izskatās relatīvi "nevainīgi". Vietējie izlūki cita starpā ĶTR diplomātus apsūdz par Igaunijas iedzīvotāju e-pasta adrešu savākšanu ar mērķi tās vēlāk izmantot informācijas karā.
Igaunijas Ārējās izlūkošanas departaments arī agrāk jau pārbaudījis sarkanā ekonomiskā giganta pacietību ar savām insinuācijām. Piemēram, pērnā gada atskaitē igauņu izlūki apsūdzēja Ķīnas komunistisko valdību par autoritāru vadības stilu, un pauda pārliecību, ka tās plāns pacelt ĶTR pasaules līdera lomā tehnoloģiju nozarē "kaitē drošībai".
Ziņu lente
0