Latvijā

Nacionālpatrioti plāno atriebties Uzvaras piemineklim

© Sputnik / Sergey MelkonovUzvaras piemineklis
Uzvaras piemineklis - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējamas konflikta saasināšanās apstākļos daži nacionālpatrioti saskatījuši lielisku iespēju atrisināt jautājumu par Uzvaras pieminekli – viņi iesaka to "burzmā" nojaukt.
RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Saspringtā situācija Ukrainā, šķiet, nav nobiedējusi gluži visus no vietas: atsevišķi nacionālpatrioti Latvijā saskatījuši tajā lielisku izredzi īstenot savus plānus. Karš kā iespēja "tikt galā" ar pieminekli, kas veltīts Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem – tāda doma ienākusi prātā vairākiem sociālo tīklu apmeklētājiem.
"Ja krievi iebruks Ukrainā, tad ir īstais laiks beidzot nogāzt Pārdaugavas fallu," blogerim un PR speciālistam Oskaram Muksimovam ienāca prātā "izcila doma", ko viņš steidza izklāstīt Twitter.
Līdzīgu ieceri atklāja arī bijušais deputāts un žurnālists Kārlis Seržants.
"Kaut arī joprojām neticu, ka Krievija iebruks Ukrainā, tomēr, ja nu tas tomēr notiktu, tā būtu brīnišķīga iespēja "pa burzmu" nolīdzināt līdz ar zemi Pārdaugavas kauna stabu. Varbūt šie nemaz nepamanītu, bet arī attaisnojums būtu labs - agresoriem pieminekļi nepienākas," grima pārdomās Kārlis.
Daži komentētāji ar prieku atbalstīja tādas ieceres un atzīmēja, ka pieminekļa nojaukšanai īpaši iemesli neesot vajadzīgi, tomēr daudzi nacionāpatriotu sapņus uztvēra pat ar bažām.
"Kāds te sakars iebruks-neiebruks? Viltus patriots, kurš skatās, ko darīs/nedarīs Krievija," uzskata Kaspars Zariņš.
"Iespējams, tieši tāpēc Krievija arī kaut kur iebrūk, lielisks aicinājums!" atzīmēja Gusts Balodis.
"Būtu labs iemesls iebrukt arī Latvijā," pabrīdināja lasītāja ar lietotājvārdu Sancia.
"Tas nav Krievijas piemineklis, tas ir uzvaras un 40+ miljonu upuru piemineklis," nacionālpatriotiem atgādināja @llambrusco_weet.
Citi savukārt aicināja nesīkumoties un "atgūt" Abreni (tagadējo Pitalovu).
"Nesīkumojies, pa "burzmu" varētu atgūt arī Abreni!" ieteica komentētājs viedis.
Atgādināsim, ka Uzvaras piemineklis tika uzstādīts Latvijas galvaspilsētā 1985. gadā. Kompozīcijas centru veido monumentāla 79 metrus augsta kolonna, ko vainago zelta zvaigznes, sānos – simboliski skulpturāli Mātes Dzimtenes un karavīru-atbrīvotāju tēli. Tradicionāli pie Uzvaras pieminekļa notiek 9. Maijam veltītie svinīgie pasākumi, ko ik gadus apmeklē līdz 200 tūkstoši cilvēku.
Ziņu lente
0