Video

Krievijas bruņotie spēki pēc mācībām atgriežas dislokācijas vietās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bruņoto spēku daļas pēc uzdevumu izpildes dodas uz pastāvīgās dislokācijas vietām pēc mācībām "Sabiedroto apņēmība 2022", informēja valsts Aizsardzības ministrija.
"Dienvidu un Rietumu kara apgabalu vienības izpildījušas savus uzdevumus un sākušas tehnikas iekraušanu dzelzceļa un autotransportā. Vakar tās devās ceļā uz saviem garnizoniem. Atsevišķas vienības dodas ceļā saviem spēkiem armijas kolonnās," informēja Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs.
Krievijas AM publicēja ierakstu, kurā redzams, kā militārā tehnika tiek iekrauta uz dzelzceļa platformām. Tajā redzami tanki, kājnieku mašīnas un artilērijas pašgājējiekārtas.
Tāpat resors parādīja modernizēto tanku T-72B3 kolonnas kustību.
Konašenkovs norādīja, ka Krievijas BS turpina armijas operatīvās gatavības vērienīgo pasākumu kompleksu.
"Tajos piedalās gandrīz visi kara apgabali, flotes un gaisa desanta spēki. Noslēdzoties cīņas gatavības pasākumiem, vienības kā parasti ar kombinētiem paņēmieniem dodas uz pastāvīgās dislokācijas vietām," uzsvēra Konašenkovs.
Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņoja prezidentam Vladimiram Putinam par visu ieplānoto mācību noslēgumu. Ministrs precizēja, ka noteikti manevri jau beigušies, citi noslēgsies tuvākajā laikā, taču virkni uzdevumu vēl nāksies izpildīt.
No 10. februāra Baltkrievijas teritorijā notiek Baltkrievijas un Krievijas kopīgās mācības "Sabiedroto apņēmība 2022". Manevros tiek izspēlēti ārējas agresijas pārtraukšanas un atvairīšanas jautājumi, pretdarbība terorismam un Sabiedrotās valsts interešu aizsardzība.
Atsevišķas Krievijas vienības vēl uzturēsies Baltkrievijā līdz mācību noslēgumam, kas ieplānots 20. Februārī. Maskava un Minska jau vairākkārt uzsvērušas, ka manevru mērķis ir aizsardzība un nevienu neapdraud.
Ziņu lente
0