Pasaulē

"Meta" izvērtē iespējas slēgt Facebook un Instagram darbu Eiropā

© Sputnik / Максим БлиновMeta un Facebook logo
Meta un Facebook logo - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija "Meta" uzskata, ka Eiropas Savienības jaunais likums, kas paredz datu glabāšanu Eiropā tai radīs lielas grūtības.
RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Kompānija "Meta" izvērtē sociālo tīklu Facebook un Instagram atslēgšanu Eiropas Savienības teritorijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz atskaiti, kas iesniegta ASV Vērtspapīru un biržu komisijai.
Kompānijas problēmas saistītas ar jaunā likuma pieņemšanu Eiropas Savienībā, kas paredz datu glabāšanu un apstrādāšanu tikai serveros Eiropā. Patlaban "Meta" savus datus apstrādā ASV un Eiropā. Kompānija uzskata, ka tās pieejai ir izšķiroša nozīme biznesam – gan no sociālo tīklu darba viedokļa, gan reklāmas tirgus aspektā.
Сотрудники Facebook меняют логотип компании на Meta перед штаб-квартирой Facebook в Менло-Парке, Калифорния - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Foto
Meta revolūcija: Facebook pārdēvēšanas ieceres
"Meta" ieskatā, ES jaunie noteikumi apdraud Facebook un Instagram darbu. Bez datu pārraides transatlantiskās sistēmas kompānija var vispār aiziet no Eiropas tirgus. "Meta" viceprezidents globālajos jautājumos Niks Klegs paziņoja, ka jaunie noteikumi katastrofāli ietekmēs ne tikai interneta ainavu, bet arī visus biznesa īpašniekus, kuri paļāvušies uz sociālo tīklu mehānismiem.
Ziņu lente
0