Politika

Pārrunas "Normandijas formātā": Ukraina manipulē ar Vāciju un Franciju

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankas Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks
 Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks konstatēja, ka pārrunās par situācijas noregulēšanu Donbasā Ukraina manipulē ar Franciju un Vāciju, bet tās pakļaujas.
RĪGA, 12. februāris – Sputnik. Ukraina manipulē ar Vāciju un Franciju, bet Parīze un Berlīne pakļaujas un atbalsta visus Kijevas absurdos ierosinājumus, konstatēja Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks, vēsta radio Sputnik.
"Diemžēl... Ukraina manipulē ar Vāciju un Franciju, bet tās ar prieku pakļaujas šīm manipulācijai, par katru cenu atbalsta visas tās idejas un ierosinājumus, absolūti absurdus, pat nonākot absolūti muļķīgā stāvoklī... Mēģina izslīdēt, lai nepildītu savas saistības," politiķa teikto citēja RIA Novosti.
Kozaks paziņoja, ka ASV Valsts departaments izsūtījis NATO dalībvalstīm instrukcijas par to, kā vajag organizēt sarunas ar Krieviju jautājumā par situācijas noregulēšanu ap Ukrainu.
"Tā ir instrukcija, kā iedzīt visas pārrunas strupceļā un ievilkt garumā," viņš teica.
Iepriekš Berlīnē notika politisko padomnieku konsultācijas "Normandijas formātā". Kozaks informēja, ka tās noslēgušās gandrīz bez rezultātiem.
Politisko padomnieku tikšanos komentēja arī Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
"Mēs, piemēram, visi novērojām, kā vakar (aizvakar – red.) atkal diemžēl bez rezultātiem noslēdzās "Normandijas četrinieka" politisko padomnieku kārtējā tikšanās," konstatēja Peskovs.
Krievijas prezidenta preses sekretārs atzīmēja, ka redzama Rietumu "konceptuālā neizpratne par notiekošo" un piebilda: viņš cer uz diplomātu spēju "izskaidrot... realitāti saviem sarunbiedriem".
Latvijas bruņutransportiera CVRT Zobens apkalpe - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Viedoklis
Kur pazuduši Lielbritānijā iepirktie prettanku ieroči? Vai atdoti Ukrainai?
Tāpat Peskovs atzīmēja, ka Ukrainas vadībai trūkst gribasspēka īstenot apstiprinātos Minskas protokolus.
"Uzdevums ir nodrošināt Minskas pasākumu kompleksa īstenošanu. Absolūti skaidri aprakstīta noteikta secība, fiksētas pušu saistības. Tāds ir uzdevums. Pagaidām pārrunu dalībniekiem nav izdevies pietuvināties šī uzdevuma izpildei. Diemžēl Ukraina dara visu dažādās interpretācijās, lai nepildītu tās fiksētās saistības," paskaidroja Kremļa pārstāvis.
Ziņu lente
0