Pasaulē

Turcijā brīdina par Putina vizītes "nāvējošajām" sekām NATO

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas politiķis uzskata, ka Vladimira Putina vizītes Ķīnā un Turcijā var izraktu "kapu" NATO.
RĪGA, 10. februāris – Sputnik. NATO paplašināšanās uz austrumiem novedīs pie Ziemeļatlantijas alianses "nāves", sarunā ar RIA Novosti paziņoja Turcijas partijas "Vatan" ("Dzimtene") ģenerālsekretārs Dogu Perinčeks.
"Patiesībā alianses paplašināšanās apdraud pašu NATO un novedīs pie tās "nāves". Tā ir bedre, bezdibenis. (Krievijas prezidenta Vladimira) Putina vizītes Ķīnā un Turcijā – tas ir savdabīgs "kaps" NATO, tāpēc tās ir vēsturiski svarīgas," uzskata politiķis.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Krievijā
Vladimirs Putins: ASV ignorē Maskavas principiālās bažas
Pie tam Perinčeks uzsvēra, ka NATO paplašināšanās apdraud ne tikai Krieviju, bet arī Turciju, Irānu un Ķīnu.
"Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Ķīnā, bet pēc tam – Ankarā simbolizē ne tikai reģiona, bet ari pasaules ceļa karti, kuras mērķis ir miers un savstarpēja sapratne. Vizīte savā ziņā iegūst iezīmi pret kara draudiem no ASV puses Melnajā jūrā, Vidusjūras reģionā, Arābijas jūrā, Ormuza šaurumā. Tas ir savdabīgs signāls, ka Krievija, Turcija, Ķīna un Irāna darbojas kopā. Tikai šīs četras valstis spēj novērst NATO paplašināšanos uz austrumiem. NATO paplašināšanās uz austrumiem apdraud Krieviju, Turciju, Irānu un Ķīnu," Perinčeks paziņoja RIA Novosti.
ASV vēstnieks Krievijā Džons Salivans - Sputnik Latvija, 1920, 29.01.2022
Politika
Maskava saņēmusi slepenu Vašingtonas vēstījumu
2021. gada nogalē Krievija publicēja līgumu projektus ar ASV un NATO drošības garantiju jautājumā. Maskava cita starpā pieprasa rietumvalstu partneru juridiskas garantijas – atteikšanos no NATO tālākas paplašināšanas uz austrumiem, no Ukrainas iekļaušanas blokā un armijas bāzu izveidošanas pēcpadomju valstīs.
Vienlaikus Krievija ierosina atteikties no NATO trieciena bruņojuma dislokācijas pie Krievijas robežām un atvilkt alianses spēkus Austrumeiropā līdz 1997. gada pozīcijām. 26. janvāri ASV un NATO nodeva Maskavai atbildes uz Krievijas piedāvājumiem drošības garantiju aspektā.
Ziņu lente
0