Pasaulē

Ukraina saņēmusi no Lielbritānijas raķetes "karam" ar Krievijas floti

Ukrainas BS mācības - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas vēstnieks Lielbritānijā paziņoja, ka Kijeva saņēmusi raķetes cīņām ar Krievijas Jūras kara floti Melnajā jūrā.
RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Lielbritānija piešķīrusi Ukrainai raķetes cīņai ar Krievijas Jūras kara floti Melnajā jūrā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas vēstnieka Lielbritānijā Vadima Pristaiko sniegto informāciju.
"Pirmo reizi mūsu Bruņotie spēki, proti, Jūras kara spēki saņems reālu bruņojumu, raķetes, kas ļaus tiem beidzot kaut ko likt pretī krieviem Melnajā un Azovas jūrā," diplomāts pauda viedokli radio "Novoje vremja" ēterā.
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2022
Viedoklis
Lāsts vai labums: Lietuva uzrīda Ukrainai kiberspēkus
Diplomāts uzskata, ka Lielbritānija meklē sev draugus, un Ukraina šai lomai ir piemērota, neskatoties uz savu problēmu bagāžu. Lai nodemonstrētu gatavību veidot savienību, Londona noslēgusi ar Kijevu militāru vienošanos par diviem miljardiem dolāru.
"Mūsu Bruņotie spēki nekad nav saņēmuši tik nopietnus līdzekļus attīstībai," klāstīja Pristaiko.
Kopš 2014. gada Ziemeļatlantijas alianses valstis ar ASV priekšgalā sarūpē Ukrainai līdzekļus karam un trenē armiju – tas ir tiešs Minskas protokolu pārkāpums, turklāt kaitē miermīlīgai konflikta noregulēšanai Donbasā. Līdztekus amerikāņiem militāros līdzekļus miljardiem dolāru apmērā piegādā arī Lielbritānija, Kanāda, Francija, Polija, Turcija, Lietuva, Čehija, Bulgārija, Rumānija, Igaunija.
Pēdējos mēnešos rietumvalstu mediji stāsta, ka Krievija gatavojot "uzbrukumu" Ukrainai, un draud ar stingriem ierobežojumiem. Maskava tamlīdzīgus pārmetumus atspēko. Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins norādīja, ka ziņas par "iebrukumu" ir ASV Valsts departamenta ļaunprātīga propaganda. Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Krievija nekad nav apdraudējusi ukraiņu tautu. Pie tam arī Kijeva nenovēro priekšnoteikumus konflikta eskalācijai. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis konstatēja, ka spriedze tiek palielināta mākslīgi un negatīvi ietekmē republikas ekonomiku.
Зенитный ракетный комплекс С-300ВМ Антей-2500 - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2022
Pasaulē
Briti salīdzinājuši Krievijas un NATO armijas un nolēmuši: Ukrainu neaizsargāsim
Ziņu lente
0