Pasaulē

Telegraph: Vācijai un ASV ir domstarpības par "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasМинистр финансов Германии Олаф Шольц
Министр финансов Германии Олаф Шольц - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclers Olafs Šulcs nepiekrīt ASV prezidenta Džo Baidena viedoklim gāzesvada "Ziemeļu straume 2" jautājumā.
RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Vācijas kanclers Olafs Šulcs nepiekrīt ASV prezidenta Džo Baidena viedoklim gāzesvada "Ziemeļu straume 2" jautājumā, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu izdevumu "The Telegraph".
"Šolca kungs sameklējis aptuveni duci dažādu paņēmienu, kā paziņot par NATO vienotību, taču ne reizi publiski neatbalstīja Baidenu, kurš solīja slēgt Krievijas gāzesvadu konflikta eskalācijas gadījumā Ukrainā," stāsta britu izdevuma analītiķis Niks Allens.
Pēc analītiķa domām, Vācijas kanclers "izskatījās aizkaitināts un pārgrieza acis", kad viņu lūdza pieminēt "Ziemeļu straumi 2" pret Krieviju vērsto sankciju kontekstā. Vācija nav uz viena viļņa ar ASV, un domstarpības var pieaugt pēc šī kopīgā paziņojuma, pieļāva Allens.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācijā - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Politika
EP deputāti no Latvijas atzina: "Ziemeļu straume 2" ir nepieciešama
"Baidens atklāti apsolīja pielikt punktu cauruļvadam, Šolcam nebija iemeslu nepaziņot to pašu. Ja u tikai viņš nepavisam nepiekrīt kolēģim," secināja autors.
Iepriekš Vācijas kanclers darba vizītē apmeklēja Vašingtonu un tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu. Valstu vadītāji apsprieda divpusējās attiecības, Ukrainas krīzi, cīņu ar koronavīrusa pandēmiju un klimata aizsardzību.
Pēdējos mēnešos rietumvalstis apsūdz Krieviju par gatavošanos "uzbrukumam" Ukrainai un draud ar sankcijām, tostarp – arī pret "Ziemeļu straumi 2". Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka nelolo nekādus agresīvus plānus. Iepriekš Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins konstatēja, ka ziņas par "uzbrukumu" Kijevai ir ASV Valsts departamenta ļaunprātīga propaganda. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Krievija nekad nav apdraudējusi ukraiņu tautu.
Ekonomists un publicists Mihails Hazins - Sputnik Latvija, 1920, 04.01.2022
Video
Ekonomists: "Ziemeļu straumi 2" strauji startēs, tiklīdz Eiropā beigsies gāze
Ziņu lente
0