Latvijā

Tuvākajos 6 mēnešos Latvija rīkos 6 militārās mācības

Учения НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 08.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tajās piedalīsies vairāki tūkstoši ārvalstu karavīru
RĪGA, 8. februāris - Sputnik. Plānots, ka šogad līdz vasaras vidum Latvija rīkos sešas starptautiskas militārās mācības, raksta Bb.lv. Tajās piedalīsies vairāki tūkstoši ārvalstu karavīru.
Saskaņā ar likumu lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku vienību (NBS) piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja tajās iesaistīti vairāk nekā 500 ārvalstu militārpersonas, pieņem Ministru kabinets.
Карусель под Брестом: работают танки, авиация и артиллерия союзных сил - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2022
Video
"Karuselis" pie Brestas: tanki, aviācija un sabiedroto spēku artilērija
Paredzēts, ka februārī un martā notiks NBS un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Saber Strike" un "Kristāla bulta".
Maijā norisināsies NBS un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Swift Response", "Summer Shield" un "Defender Europe", bet jūnijā - mācības "Baltops 22".
Tiek ziņots, ka mācības "Swift Response" ir ASV armijas Eiropā un Āfrikā vadītas mācības ar mērķi veikt desanta operācijas Baltijas valstīs, Balkānos un Melnās jūras reģionā. Latvijā norisināsies viena no mācību sadaļām, kurā plāno piedalīties bruņoto spēku vienības no ASV, Polijas, Čehijas un Latvijas.
Ziņu lente
0