Video

Saņemta atļauja karam: kad Ukrainai dos pavēli uzbrukt?

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts Aleksejs Ļeonkovs konstatēja: Ukraina gatavojas uzbrukumam Donbasā
ASV prezidents Džo Baidens devis atļauju pārvietot uz Eiropu jaunu militāro kontingentu – vairāk nekā desmit tūkstošus cilvēku. Aptuveni divus tūkstošus plānots dislocēt Austrumeiropas valstīs. Vašingtona apgalvo, ka kareivji tiks nogādāti pāri okeānam, lai demonstrētu atbalstu NATO sabiedrotajiem tā saucamo "Krievijas draudu" priekšā. Tamlīdzīgs scenārijs ne vienu vien reizi jau izspēlēts Ziemeļatlantijas alianses mācībās.
Kremlis konstatēja, ka tamlīdzīgi Vašingtonas soļi, protams, rada bažas, un atzīmēja: visi pasākumi, ko īsteno Maskava savas drošības labad, ir absolūti attaisnoti.
Ziņas par papildu kontingenta nosūtīšanu no ASV uz Eiropu parādījās laikā, kad Ukraina savilka savus bruņotos spēkus pie saskarsmes līnijas Donbasā – tur dislocēti jau vairāk nekā 120 tūkstoši kareivju. Militārais eksperts Aleksejs Ļeonkovs konstatēja, ka Kijeva ir gatava sākt uzbrukumu dienvidaustrumos un gaida tikai pavēli no ASV un Lielbritānija. Ļeonkovs atgādināja, ka Rietumu kuratori jau sagatavojuši virkni provokāciju un ziņu mediju telpā, lai apsūdzētu Krieviju par uzbrukumu Ukrainai. Par to stāsta Sputnik video.
Ziņu lente
0